Aimar Roosalu sõnul arvestavad paljud Eesti inimesed juba oma isiklike kulude ja tulude juhtimisel rahatarkuse nõuandeid, kuid üllatavalt vähe tegelevad rahajuhtimisega korteriühistud. Nii seisavadki tihti märkimisväärsed summad lihtsalt panga arveldusarvetel.

„Mitmesaja korteriga suuremate ühistute puhul võib tegu olla sadadesse tuhandetesse ulatuva vaba kapitaliga – olgu siis tegu reservidega ootamatute tehnosüsteemide rikete vastu, kogutava remondifondiga või omaosalusega toetusmeetmetega ette võetavaks renoveerimiseks, – kuid ühine joon on see, et tähtajalisele hoiusele raha kinni ei soovita panna, aga arveldusarvel seisvalt rahalt intresse praktiliselt ei teenita,“ rääkis Roosalu.

„Kas oled arvestanud, kui palju sinu korteriühistu igal aastal raha kontol hoidmise eest pangale peale maksab? Või kui suure hulga ühistule kogutud varadest inflatsioon ära sööb?,“ küsib ta, kelle hinnangul võiks ühistute juhtkonnad selles osas nutikad olla ja turul avanevaid võimalusi aktiivsemalt ära kasutada. Nii soovitabki Roosalu kogumishoiuseid, kus pangahoiused kuni 100 00 on tagatud riikliku tagatisfondiga.

Näiteks intressimääraga 2,5% on tänu liitintressile võimalik 50 000 € suuruse summa pealt 10 aastaga teenida intressitulu üle 14 000 euro.