Telia lõpetab madalama kiirusega koduinternetiteenuse pakkumise. Seni 5, 10 ja 12 Mbit/s allalaadimiskiirustega pakettide kasutajad viib ettevõte 22. juulist üle suurema kiirusega kallimatele pakettidele.

Madalamate kiiruste senised kasutajad viib Telia üle 20 Mbit/s pakettidele, mis tähendab kuutasu 17–31 protsendist hinnatõusu seniselt 16,26 eurolt 19 või 21,35 eurole sõltuvalt kliendi asukohast.

12 Mbit/s pakketide kasutajate jaoks jääb hind samaks või langeb.

Vanad tehnoloogiad enam ei toimi

Telia juhi Holger Haljandi sõnul on madalamate kiiruste sulgemine tingitud tehnoloogia vahetusest ja kasutusmahtude kasvust. „Meil on ajalooliselt [paketid] jäänud vanade tehnoloogiate peale. Meil on vanad vaskkaablid mis on juba 50 aastat maa all olnud, neid me vaikselt vahetame välja ja uuendame tehnoloogiat,“ ütles ta.

Haljandi sõnul on madalamate kiiruste sulgemine mõistlik, sest see mõjutab ka teiste teenuste, näiteks teleteenuse, kasutamist.

„Näiteks see sama 5/1 pakett, mis oli kõige odavam, meil isegi TV-teenus ei tööta enam selle peal, sest TV-s on Full HD kvaliteet, andmemahud on suured. Ja siis me saame pöördumisi sellepärast, et TV ei tööta. Tegelikult oli asi internetiühenduses, mis oli vana tehnoloogia peal,“ lausus ta.

Viimati tõstis Telia teenuste hindu märtsis, kui telekapakettide hinnad tõusid ligikaudu 1,5 euro võrra. Samuti kallines salvestamise tasu, varasema 5 euro asemel tuleb alates märtsist selle eest välja käia 7 eurot.