Uue e-poe kohaselt saavad Hiina müüjad saata kaubad otse USA tarbijatele, mitte läbi kolmanda osapoole, nagu on tulnud seni teha, kirjutab väljaanne CNBC. Amazon avalikustas uue plaani kolmapäeval USA-s toimunud konverentsil, kus osalesid vaid Hiina müüjad. Kui pood käivitatakse, oleks see Amazoni seni kõige agressiivsem katse hakata vastu e-kaubanduse uustulnukatele Temu ja Shein, millel mõlemal on tihedad sidemed Hiinaga.

Temu ja Shein on viimastel aastatel laiendanud oma kohalolekut nii Ameerika Ühendriikides kui ka Euroopas, meelitades üliodavate hindadega üha suuremat osa tarbijatest. Amazoni uudses poes saab hakata ostma erinevaid kaubamärgita kaupu, millest paljude hind jääb alla 20 dollari (18 eurot).

Katsetatakse uut tootmissüsteemi

Amazon saadab tooted otse Hiinast USAsse, eesmärgiga toimetada need ostjatele koju üheksa kuni 11 päeva jooksul, selgub esitlusest.

Ettevõte põhjus uue e-poe käivitamises peitub suuresti Hiina kulude kokkuhoius. Amazon lisas, et müüjad saavad katsetada uut tootmissüsteemi, mida kasutab ka Shein. Seda nimetatakse tellitavaks tootmiseks, mis tähendab, et toodetakse vaid kindel arv tooteid ja vaadatakse nõudluse järgi, kas valmistada neid rohkem või jätkata samasuguse arvuga.

Amazoni esindaja Maria Boschetti keeldus ettevõtte plaane täiendavalt kommenteerimast. On ebaselge, millal Amazon kavatseb kaupluse debüüdi teha, kuid konverentsil näidatud esitlusel öeldi, et pood hakkab müüjatelt tooteid vastu võtma sel sügisel.

Eestist praegu Amazoni tooteid tellida ei saa, selleks peab kasutama teiste riikide Amazoni platvormi (näiteks Saksamaa) ja maksma ka sellest tulenevalt suurt saatmistasu.

Delfi Ärileht kirjutas mõni nädal tagasi, et Temu ja Sheini toodetest leiti ohtlikke kemikaale ja aineid, mis võivad põhjustada nii viljatust kui ka vähki. Üks paar Sheinis müüdavatest kingadest sisaldas ftalaate 428 korda üle lubatud piirnormi, kolme koti puhul oli ftalaatide sisaldus 153 korda suurem, kui lubatud. Ühe lastekella pliisisaldus ületas lubatud piirmäära 278 korda ning kroomi- ja niklisisaldus ületas samuti ohutuid piirmäärasid.

Ftalaadid on sünteetiliste kemikaalide rühm, millel on palju kasutusalasid tarbekaupadest tööstustoodeteni. Ftalaate on eri liiki ja neid kasutatakse tavaliselt pehmendina, et plast (nt PVC) oleks paindlikum ja vastupidavam.