Juhan Aguraiuja ametisse asumiseni on nõukogu otsusega määratud 1. juulist juhatuse esimehe kohusetäitjaks praegune juhatuse liige ja arenduste valdkonna juht Andres Maasing.

Enefit Greeni nõukogu esimehe Andrus Durejko sõnul on nõukogu leidnud Juhan Aguraiuja näol ettevõttele tugeva juhi eesseisvate ülesannete täitmiseks järgmises kasvuperioodis. „Vajadus konkurentsivõimelise taastuvenergia ja uute riigisiseste elektrijaamade turule toomiseks on jätkuvalt kõrge nii Eestis kui lähiriikides. Juhani ja tema meeskonna ülesandeks on kohandada Enefit Greeni tegevust kiiresti muutuva turukeskkonnaga ning leida lahendusi, kuidas pakkuda klientidele konkurentsivõimelise hinnaga puhast elektrienergiat. Seda nii, et tootmine oleks jätkusuutlik, stabiilne ja majanduslikult atraktiivne ettevõtte paljudele omanikele,“ selgitas Durejko.

Juhan Aguraiuja sõnul ei tulnud otsus lahkuda Advenist kergelt. „Kahe Advenis oldud aasta jooksul suutsime edukalt väljuda energiakriisist, kohaneda uue energiamaastikuga ning restruktureerida ettevõtte selliselt, et oleks tagatud edukus ka tulevikus. Ma lahkun kerge südamega, kuna äril läheb hästi, suurepärane juhtkond jätkab organisatsiooni juhtimist ning tuleviku tarbeks on sisse viidud jätkusuutlikud projektid ja protsessid,“ märkis Aguraiuja.Ta tänab Enefit Greeni nõukogu saadud usalduse eest. „Enefit Green on tugeva investorkogukonnaga ettevõte, kus töötab pühendunud ja võimekas meeskond. Minu eesmärk Enefit Greeni juhatuse esimehena on jätkata ettevõtte jätkusuutlikku arendamist ja kasvatamist. Taastuvenergiasektor on järgmise arenguetapi lävel, kus on oluline kombineerida tuule- ja päikeseenergia tehnoloogiad salvestus- ning vesinikulahendustega, et tagada stabiilne ja usaldusväärne energiavarustus,“ sõnas Aguraiuja.

Finantsjuht lahkub ametist

Enefit Green asub otsima lähiajal ka uut juhatuse liiget ja finantsjuhti, kuna Veiko Räim on otsustanud volituste lõppedes järgmist ametiaega mitte taotleda. Räime leping kehtib 24. septembrini. Ta on olnud Enefit Greeni juhatuse liige ja finantsjuht 2017. aastast.

„Seitse aastat Enefit Greeni finantsjuhi ja juhatuse liikmena on olnud üks tempokas periood, mil olen saanud panustada Enefit Greeni ehitamisse. Enefit Greeni ja Nelja Energia ühendamine, ettevõtte börsile viimine ja kasvuks vajaliku rahastuse tagamine on eredamad hetked, mille oleme saavutanud hea meeskonnatöö tulemusel. Õige aeg on anda teatepulk üle uuele finantsjuhile, kellel on kogemused ja kompetentsid toetada Enefit Greeni järgmises kasvuetapis,“ kommenteeris lahkumist Veiko Räim.

„Tänan Veikot pikaajalise ja olulise töö eest, mis on aidanud ettevõttel kasvada Soomest Poolani. Tema juhtimisel on ülesehitatud tugev investorsuhtlus ja professionaalne finantsmeeskond,“ märkis Durejko.

Juhan Aguraiuja on Adven Eesti AS juhatuse liige ja Adveni Baltikumi äri juht alates 2022. aastast. Enne seda töötas ta Danpower Eesti AS-s erinevatel positsioonidel, 2020 – 2022. aastal juhatuse liikmena tehnoloogia ja äriarenduse valdkonnas, varasemalt tehnilise juhi, projektide arendusjuhi ja projektiinseneri ametikohtadel.

Tal on Tallinna Tehnikaülikoolist magistrikraad soojusenergeetikas. Aguraiuja omab oma ettevõtte AJ Energia OÜ kaudu 825 Enefit Greeni aktsiat.

Enefit Greeni juhatus jätkab ajutiselt tööd kolmeliikmelisena. Lisaks Andres Maasingule ja Veiko Räimele kuulub juhatuse koosseisu tootmise eest vastutav Innar Kaasik.