Lisaks tehase laiendamisele parandab ettevõtte uuendustega oma töökeskkonda, investeerides kaasaegsetesse tootmisseadmetesse, nagu automaatne pulbervärviliin ja keevitusrobotid. Samuti paraneb läbi selle ka märkimisväärselt keskkonnasäästlikkus.

„See investeering on samm edasi meie pikaajalises strateegias, et pakkuda parima kvaliteediga tooteid ja teenuseid oma klientidele. Uued tootmisvõimsused ja kaasaegsed tehnoloogiad võimaldavad meil tõsta oma konkurentsivõimet ja luua uusi töökohti kohalikul tasandil,“ sõnas SAMI Grupi juhatuse esimees Gert Jugala.

Investeeringu kogusuurus on 8,5 miljonit eurot, millest osa on rahastanud Keskkonna investeeringute keskus (KIK) ja Ettevõtluse arendamise sihtasutus (EAS). Ehitiste rajamiseks lisatoetusi kaasatud ei ole.

„Valga jaoks on SAMI Grupi investeering suur võit. See investeering tugevdab piirkonna majandust, luues kaasaegse ja keskkonnasäästliku tootmisvõimekuse ning pakkudes tööd paljudele inimestele. Oleme uhked, et SAMI Grupp valis just Valga oma laienemiskohaks ning toetame neid igakülgselt,“ kommenteeris ka Valga vallavanem Monika Rogenbaum

Valga tootmisüksuse ehitaja on Ehitustrust OÜ.

SAMI tootmisüksused asuvad Saue, Otepää ja Valga linnades, kokku 22 500 m² tootmispinnal, pakkudes tööd ca 200-le töötajale alates inseneridest kuni keevitajateni.