Müügikuulutuse järgi on toitlustuses 30 aastat tegutsenud äri pandud müüki, et leida uus teotahteline ja ajalugu hinnata oskav omanik.

Äripinna kogupind on 167,3 m2, ruume on 9 ja hind (12 345 eurot) sisaldab kogu interjööri, köögitehnikat ja kõike juurde kuuluvat, sh ka välialamööblit, brändi, sotsiaalmeediaplatvorme ja domeeni (.ee). Kuulutuses on siiski kirjas, et hind on kokkuleppeline.

Hr. Mauruse pubi kodulehe kohaselt andis pubi sünnile 2001. aastal tõuke hoone värvikas ajalugu. Nimelt asub pubi 1895. aastal Tallinna Vene Seltskondliku Kogu jaoks ehitatud majas. Nn Vene Klubi oli 20. sajandi alguses Tallinna seltskonnaelu keskpunkt. Hoones on olnud näiteks ka linnavalitsuse kartulihoidla, korstnapühkijate saun ja seal on tegutsenud mitmeid töölisorganisatsioone. Hiljem alustas seal tegevust tänase keskraamatukogu eelkäija.

Pubi on saanud oma nime Anton Hansen Tammsaare tegelaskuju järgi. Nimelt oli Maurus „Tõe ja õiguse“ teises osas Tartu koolidirektor, kelle kooli Indrek õppima asus. „Meie maja asub tõelise kultuuri ning haridusliku harituse keskmes - meie üleaedseteks on ühelt poolt Tallinna reaalkool ning teiselt poolt Tallinna inglise kolledž. Pubi kannab endas ümbruskonna ja kirjanduslikku vaimsust ning ajalugu, mida ilmestavad värvikalt pubi sisekujunduses kasutatud raamatutega täidetud riiulid ning pildid vanadest kooliaegadest,“ kirjutatakse pubi kodulehel.

Kodulehe järgi on pubi praegu ajutiselt suletud.

Hr. Mauruse pubi interjöör. Seinu katavad raamaturiiulid ja fotod möödunud kooliaegadest.