„Meie eesmärk oli avada uksed kõige külastatumates keskustes, kuhu on hea ligipääs ja kus jagub parkimiskohti. Soov erootikakauplustega pealinnast välja laieneda on tiksunud peas juba aastaid, ent aeg pole varem olnud õige. Viimase aasta seisime aga järjekorras ning ootasime sobivate kaubanduspindade vabanemist,“ ütles Hotlipsi kaubamärgi suuromanik Timo Majuri, kelle sõnul löödi käed Astri Grupi kaubanduskeskustega.

Lõunakeskuse tegevjuhi Marju Jeedase sõnul on Astri Grupi jaoks oluline olla suunanäitaja ja innovatiivne igas valdkonnas. „Seksuaaltervise edendamine on meie jaoks oluline teema juba varasemalt, kuna Lõunakeskuses on juba seitse aastat tegutsenud Seksuaaltervise Nõuandla. Sarnaselt erinevate teenustega soovime oma keskustesse tuua ka uusi ja põnevaid kauplusekontseptsioone. Hotlips on tulnud turule täiesti uue delikaatse lähenemisega erootikapoodide valdkonnas ja meil on hea meel ka neid oma keskustes tervitada,“ sõnas Jeedas.

Uue lähenemiseni viis Eesti erootikakultuuri muutuma hakkamine Majuri hinnangul umbes 10 aasta eest. Samal ajal alustas Hotlips koostööd ka maailma suurimate erootikabrändidega nagu LELO ja Orion. „Kultuur on hakanud ühtlustuma Põhjamaade ja ülejäänud Euroopaga. Näiteks libestid on selle ajaga saanud täiesti tavalisteks toodeteks, nii et neid ei peaks enam nimetama erootikatoodeteks, vaid hoopis tervisekaupadeks,“ tõi Majuri näite.

Eestlaste mõttemaailma avardumisest ja elujärje paranemisest ajendatuna sündis Majuril umbes viis aastat tagasi idee rullida Tallinnas lahti täiesti uudne erootikamaailma kontseptsioon. „Asukohana osutus valituks T1 keskus, kuhu lõime kõigile suurematele erootikabrändidele oma osakonnad, nagu poed poes. Seda polnud keegi terves maailmas varem teinud ning seda on käinud imestamas kõik maailma suurimad erootikaäride juhid ja omanikud,“ jutustas Majuri sellest, kuidas sai alguse menukas T1 keskuse Hotlipsi erootikamaailm, mis kannustas laienema ka teistesse linnadesse.

Eurootikapoode hakkavad vedama mitmekülgsed kohalikud

Hotlipsi Tartu ja Pärnu erootikakauplused avatakse frantsiisilepingu alusel. Kaupluste eestvedajateks on tartlased Martin Merbach ja Allan Kottise, kelle jaoks on tegu debüüdiga nii erootikaäris kui jaekaubanduses, sest neist esimene on varem tegutsenud hoopis kinnisvarasektoris ning teine juhtinud nii taksofirmat kui ehitustehnikaettevõtet.

„Meid köitis see, et Hotlips on oma valdkonnas tõeline teerajaja, inimeste hoiakute muutja ja tabude kaotaja. Juba aastakümneid on Tartu ainsad erootikapoed asunud hämarates nurgatagustes keldrites, kus kaup on peidetud klaasi taha ja kuhu kõlbab justkui sisse astuda vaid teiste pilkude eest peidetult. Niisugustel poodidel on oma kindel kontingent, aga suurele osale inimestest ei paku huvi sellisesse poodi sisse kiigata,“ tõdes Merbach. „Seega näiteks naistele jäid erootikapoed seni ebaõiglaselt kaugeks.“

Hotlipsi kauplusega soovivad erootikaärisse sisenevad ettevõtjad Tartu ja Pärnu inimestele tutvustada moodsa erootikapoe kontseptsiooni ning kinnistada arusaama, et erootikakaubamaja on tervise, heaolu ja pereõnne edendaja ning selle külastamist ei pea häbenema.