Majandusaasta aruandest selgub, et ettevõtte käive kasvas 2023. aastal 37,4%. Ettevõtte tulud kasvasid seniselt 1,2 miljardilt eurolt 1,7 miljardi euroni. Ettevõtte puhaskahjum kasvas aga samas 91,9 miljonile, olles varem 72,2 miljonit.

„Bolt on kasvule orienteeritud ettevõte, seega investeerisime oluliselt laienemisse. 2023. aastal jätkasime kasvamist hoolimata majanduslangusest, kõrgest inflatsioonist ja negatiivsetest valuutakurssidest. Meie tugevale tulemusele on tunnustuseks ka hiljuti maailma tipp-pankadelt saadud 220 miljonit eurot käibekrediiti,“ sõnas Bolti asutaja ja tegevjuht Markus Villig.

Õigesse suunda liikumise all mõtles aga Villig seda, et vähendasid tehevuskahjumit -20%-lt -5,5%-ni. „Kogukahjum küll suurenes, aga see tulenes kõrgest inflatsioonist ja negatiivsest valuutakursside muutuse mõjust. Tegevuskahjumit parandasime oma tegevuse efektiivsemaks muutmise ja käibe kasvatamise tulemusel.“

Möödunud aasta olulisimate arengutena toob Villig esile nii parema kasutajakogemuse loomise kui ka turuosa laiendamise. „Juhtide ja kullerite tagasiside põhjal lisasime lahendusi, mis on parandanud turvalisust ja kvaliteeti. Meie platvormiga liitunud restoranide arv tõusis möödunud aastal neljandiku võrra ja platvormiga liitus sadu tuhandeid uusi juhte ja kullereid. Kasvatasime kõigi teenuste turuosa ning tõime turule kuuenda põlvkonna elektritõukeratta mudeli. Autorenditeenus Bolt Drive jõudis Leedu ja Saksamaa klientideni. Need on vaid mõned Bolti eelmise aasta edulugudest,“ loetles Villig.

Bolt on üks Eesti suurimaid tööandjaid ja maksumaksjaid. 2023. aasta lõpus oli ettevõttel töötajaid üle 4000, kellest 1200 töötavad Eestis. Maksu- ja tolliameti andmetel on Bolti maksujalajälg kasvanud võrreldes 2022. aastaga 10% ja ettevõte maksis riiklikke makse 38,4 miljonit eurot.

„Tulevikku vaadates oleme optimistlikud. Oleme pikaajaliseks kasvuks hästi ette valmistunud – jätkame uutesse riikidesse laienemist ja toodete arendamist, keskendume kvaliteedile, ohutusele ja jätkusuutlikkusele. Nii kiirendame üleminekut isiklikelt autodelt jagatud liikuvusele, millest võidavad nii linnades elavad inimesed kui juhid ja kullerid, kes kasutavad Bolti platvormi sissetuleku teenimiseks,“ sõnas Villig.

Ka 2024. aasta esimene pool on on Boltile möödunud kasvu tähe all. Viimase kuue kuu jooksul on Bolt käivitanud sõidujagamise Egiptuses ja Šveitsis, laiendanud toidu kohaletoimetamise teenuseid kuues riigis, sealhulgas Portugalis ja Ukrainas, asunud pakkuma tõukerataste renti Aserbaidžaanis ning viinud Bolt Drive’i teenuse Poola ja Tšehhi.