Kalle Suitslepp

„Vertikaalne integreerimine on osa Schwenki äristrateegiast kõigil turgudel ning on hea meel näha, et Betoonimeister liitub tänasest täielikult meie perega,“ ütles Schwenki Eesti juhatuse liige Sergei Mironov. Juba möödunud aasta veebruaris ostis Schwenk Betoonimeistris 65,7% osaluse. Betoonimeistri juht Kalle Suitslepp selgitas, et ettevõtte osaluse müümine on planeeritud jätk kahe ettevõtte senisele koostööle. Samas jätkab Betoonmeister tegevust sama nime ja juhtimisstruktuuriga.

Sergei Mironovi kinnitusel jätkab ettevõte Eesti klientidele ausatel tingimustel tsemendi tarnimist. Seda tarnitakse ühest Euroopa kõige kaasaegsemast tsemenditehasest, mis asub Brocenis, Lätis. „Ettevõtte ambitsioonikate jätkusuutlikkuse ja CO2 heidete vähendamise eesmärkide kohaselt on Schwenki Läti tsemenditehas 2030. aastaks üks esimesi süsinikuneitraalseid tehaseid kogu grupis,“ märkis ta.

Betoonimeister on Eesti suurim kaubabetooni tootja, kes transpordib ja pumpab erinevaid betoonisegusid ehitusobjektidele kõikjal üle Eesti. Ettevõte opereerib kokku kuue tehasega, mis asuvad Tallinnas, Tartus, Jõhvis, Tapal ja Pärnus. Betoonimeistri 2023. aasta käive ulatus üle 28 miljoni euro ning ettevõttes töötab ligi 100 betooniala spetsialisti.

1874. aastal asutatud Schwenk on väärika ajalooga Saksamaa pereettevõte, mis on praeguseks kasvanud üheks oma tööstusharu kaasaegsemaks kontserniks. Alates 2019. aastast tegutseb ettevõte Põhjamaade ja Baltikumi turgudel, kus pakub tsemendi, kaubabetooni ja täitematerjalide lahendusi.