Elektriautode tootja Tesla tarnis teises kvartalis 443 956 sõidukit. Samas Bloombergi andmete põhjal oli analüütikute ootus 439 302 sõidukit.

„Teises kvartalis tootis Tesla hinnanguliselt 411 000 sõidukit, samas tarniti kokku kusagil 444 000 sõidukit,“ kirjutab ettevõte enda avalduses. Autotüüpide võrdluses tarnis Tesla eeskätt mudelit 3/Y koguseliselt 422 405 sõidukit ja 21 551 suuruses teisi mudeleid.

Teise kvartali kogutarne ületas oluliselt esimese kvartali globaalset tarnet, milleks oli 386 810 sõidukit. Samas on teise kvartali tulemus madalam aasta taguse sama ajaga võrreldes, mil toona tarniti 466 140 autot. Vaatamata tarne langusele aastases võrdluses, ütlevad osad analüütikud, et märgid viitavad sellele, kuidas kogu elektriautotööstus peab vastu oodatust paremini.

„Näeme jätkuvalt ruumi Tesla aktsia ja kogu sentimendi paranemist võrreldes viimase kuue kuu negatiivse meeleoluga,“ tõdes üks Citi analüütikutest.

Ajal, mil elektriautode turg on näidanud kahanemist, on Tesla tugevalt seisnud silmitsi konkurentidega Hiinas. Kulude vähendamise nimel koondas Tesla ligi 10% enda töötajatest. Osade analüütikute sõnul oli tegemist signaaliga, mis näitas, et karmid ajad on ees.

Eelmisel kuul toimunud Tesla aktsionäride kohtumise kinnitas ettevõtte tegevjuht Elon Musk, et lühiajaline nõudlus ja müük on mõnevõrra hädas, viidates sellele, kuidas kogu sektor läbi üleminekuperioodi. „Tegemist on raske kelgutamisega,“ ütles Musk elektriautode turu kontekstis, lisades, et ka konkurendid on enda investeeringuid ja sõidukite tootmist vähendanud.