La Dolce Vita restoran avati 2003. aastal endises Tartu politseiprefektuuri majas alumisel korrusel. 21 aasta jooksul pole restorani juhtkond muutunud. Siiani on La Dolce Vita ärijuht Danilo Venturini ja peakokk René Faoro. Nad kohtusid esimest korda juhuslikult Pärnu rannas 1999. aastal, kui Danilo oli juhuse tahtel Eestisse puhkusereisile tulnud. Danilo tunnetas, et itaaliapärasest heast söögist on Eestis vajaka, ja sedasi saigi alguse idee luua restoran. Danilo Venturini ise pärineb Põhja-Itaaliast Šveitsi lähedalt ja René Faoro Prantsusmaa lähedalt.

Pööraselt juhuslik algus

Danilo sattus Pärnu randa puhkusele juhuse tahtel. Ta avas Euroopa kaardi ja ütles oma sõpradele: „Lähme sinna, kuhu pliiats maandub!“ Pliiats osutas Eestile ning siht võetigi sinna.