Kuna käes on suvi ja suurem puhkuste laine, otsustas Telia teha ülevaate, millistes riikides reisides kasutasid eestlased juunikuus kõige agaramalt mobiilset internetti.

Telia ühendusteenuste osakonna juht Evelin Neerot selgitas, et kui inimene kasutab Eestist soetatud mobiilipaketti välismaal, rakendub talle rändlusteenus.

„See tähendab, et kõiki reisil kasutatud mobiiliteenuseid - sh kõned ja mobiilne andmeside, teenindab mõni välisriigi mobiilioperaator. Euroopa Liidu piires reisides on asi lihtsam, kuna siin kehtivad ühisturu reeglid. Nii saab iga inimene kasutada kindlat osa oma mobiilipaketis sisalduvast andmemahust ka EL-is viibides.“

Neeroti sõnul oli juunis eestlaste mobiilse andmeside kasutus kõige aktiivsem just meie lähiriikides Soomes, Rootsis, Norras ja Lätis. See on igati ootuspärane, kuna reeglina on nende riikide suunal nii rohkem reisimist, töötamist kui perede ja sõprade külastamist.

Juunis kasutasid eestlased aktiivselt rändlusteenust ka Saksamaal ja Itaalias, mis lubab arvata, et meie kaasmaalased käisid kaasa elamas sportlastele nii kergejõustiku EM-il Roomas kui jalgpalli EM-il Saksamaal.

EL-i riigid, kus eestlased juunis kõige aktiivsemalt mobiilset internetti kasutasid:

  1. Soome

  2. Rootsi

  3. Norra

  4. Läti

  5. Saksamaa

  6. Itaalia

  7. Hispaania

  8. Poola

  9. Leedu

  10. Prantsusmaa

  11. Kreeka

  12. Taani

  13. Holland

  14. Horvaatia

  15. Tšehhi

  16. Austria

  17. Belgia

  18. Portugal

  19. Küpros

  20. Bulgaaria

Juunis reisisid eestlased aktiivselt ka väljapool EL-i. Selleks, et mitte-EL-i riikides enda mobiilikulud kontrolli all hoida, pakub Telia oma klientidele riigipõhiseid päeva- ja nädalapakette.

Evelin Neeroti sõnul uuendas Telia märtsis oma päeva- ja nädalapakette, tänu millele saavad Telia kliendid nüüd väljapool Euroopa Liitu reisides kasutada varasemast märksa suuremas mahus mobiilset andmesidet.

„Telia klientidele on olnud see hea uudis ning juba lühikese ajaga on meie klientide mobiilse andmeside kasutusaktiivsus erinevates riikides kasvanud. Juuni alguses lisandusid meie valikusse ka väljapool Euroopa Liitu kasutamiseks mõeldud kuupaketid, mille vastu näidatakse samuti üha suuremat huvi,“ lisas Neerot.

Muu maailma ehk EL-i välised riigid, kus eestlased juunis kõige aktiivsemalt mobiilset internetti kasutasid:

  1. Suurbritannia

  2. Türgi

  3. Šveits

  4. USA

  5. Ukraina

  6. Venemaa

  7. Montenegro

  8. Gruusia

  9. Kanada

  10. Albaania

  11. Araabia Ühendemiraadid

  12. Hiina

  13. Serbia

  14. Monaco

  15. Moldova

  16. Egiptus

  17. India

  18. Indoneesia

  19. Valgevene

  20. Lõuna-Korea