Konkursile esitati viis kõrge kvaliteediga tööd, mis kõik vastasid konkursi nõuetele. East Capital Park Rae juhatuse esimees ja Eastate tegevjuht Anna Elam märkis, et igas töös oli näha loovust, ambitsioonikust ja professionaalsust, kuid konkursi võitjaks osutus lahendus, milles väljendus kõige paremini ettevõtte visioon. „Meile on oluline, et Park Rae arhitektuuriline lahendus looks keskkonna, kus viibija saab end mugavalt tunda – võitjaks valitud projektis pakuvad inimestele keskenduvad lahendused pargi suurtele tööstuslikele äripindadele tasakaalu,“ selgitas ta.

DAGOpeni võiduprojekti „EASTWOOD“ esitasid arhitektid Jaan Kuusemets, Anna Solts, Erko Luhaaru ja Anastasia Balašova. East Capital Real Estate’i investeeringute juhi Martin Otsa sõnul vastas just nende arhitektide projekt kõige paremini etteantud kriteeriumidele. „Kontseptsioonis peegeldub meie pühendumus jätkusuutlikule arengule ja uuenduslikule disainile. See oli läbimõeldud lahendus, mis võimaldab areneda nii ettevõtetel kui ka seal töötavatel inimestel,“ lisas Otsa.

Arhitektuuribüroo DAGOpen võidutöö „EASTWOOD“.
Arhitektuuribüroo DAGOpen võidutöö „EASTWOOD“.

„Arendajad hindavad üha enam kvaliteetseid töö- ja elukeskkondi. Kuigi sellise tööstuspargi rajamise algkulu võib olla suurem, tasuvad säästlikud ja inimeste heaolule keskenduvad lahendused pikas perspektiivis ära,“ sõnas DAGOpeni arhitekt ja partner Jaan Kuusemets. Ta lisas, et läbimõeldud ruumiplaneering, mitmekesine haljastus ja hoolikalt kujundatud arhitektuur loovad jätkusuutliku keskkonna nii pargi töötajatele kui klientidele, aga ka Rae kogukonnale.

Võiduprojekti valis seitsmeliikmeline žürii, kuhu kuulusid Molumba arhitektide partner Karli Luik, Eesti Kunstiakadeemia arhitektuuriteaduskonna dekaan ning PART arhitektid partner Sille Pihlak, Salto arhitektid partner Ralf Lõoke, Rae valla abivallavanem ja planeeringute osakonna juhataja Ivari Rannama ning East Capital Real Estate esindajad Anna Elam, Peter Elam Håkansson ja Martin Otsa.

East Capital Real Estate ehitab Rae valda 140 000-ruutmeetrisele logistika- ja kergetööstuskeskusele. Hoone projekteerimine algab 2024. aasta kolmandas kvartalis ning ehituse algus ja nurgakivi asetamine on planeeritud 2025. aasta algusesse.