„Olin just lõpetanud 25-tunnide sõidu, kui Venemaa käivitas ühe viimase aasta suurima raketilöögi,“ kirjutab Bolti asutaja Markus Villig oma Linkedini kontol. Ta juhib tähelepanu pommitatud sihtmärkidele, millest üks oli Kiievi lastehaigla.

Haigla asus Villigu hotellist vaid kahe kilomeetri kaugusel. "Õnneks oli minul ja tiimil turvaline. Seda vaatamata järgnevale 48-tunnisele rünnakule,“ lisas ta.

Villing ei jäänud käed rüpes istuma ning seda ei teinud ka Bolti Ukraina meeskond. „Kui mina sinna jõudsin, siis mõned meie meeskonnaliikmed töötasid juba kahjude kallal,“ kirjutas ta. Ettevõtte annetas haiglale ka 2,5 miljonit grivnat (umbes 55 000 eurot).

Bolti Ukraina tiimis on üle 100 töötaja.

„Uudiste jälgimine on üks asi, kuid kohapeal viibimine teeb asja selgeks – Ukraina ei võitle mitte ainult oma vabaduse, vaid kogu Euroopa eest. Slava Ukraini!“ sõnas Villig.

Bolti Ukraina tiimis töötab üle 100 inimese. Villig läks Ukrainasse kokkulepitud kohtumisi pidama. Üks neist oli ka kohtumine asepeaminister Mõhhailo Fedoroviga, kellega arutleti, kuidas Bolt ja Eesti saaksid Ukrainat veelgi rohkem aidata.

Esmaspäeval Ukrainas toimunud raketirünnakutes sai üle riigi surma vähemalt 42 inimest ja viga üle 200. Kõige rohkem ohvreid oli Kiievis, kus tabamuse said lastehaigla Ohmatdõt ning erakliinikuid majutav hoone.

Ohmatdõti lastehaigla on Euroopa suurimaid ning seal on 620 voodikohta, millest tavapäraselt on enamik hõivatud. Ka enne rünnakut viibis majas umbes 600 patsienti.

Eilses avalduses teatas president Volodõmõr Zelenskõi, et hukkunute seas oli kokku kolm last ja haavatute seas 13 last. Kokku sai kompleksis haavata vähemalt 50 inimest.

Jaga
Kommentaarid