168 aastat vana briti luksusbränd tõdes, et kui praegune madalseis jätkub, teenib ettevõte esimesel poolaastal ka kahjumit, mis ei ühti praeguste ootustega. Muuhulgas peatas ettevõte dividendide maksmise ja nimetas ametisse uue tegevjuhi Joshua Schulman, kes varem juhtis brände nagu Michael Kors ja Coach. Senine tegevjuht Jonathan Akeroyd astus ametist tagasi poolte kokkuleppel.

Burberry juhatuse esimees Gerry Murphy tõdeb, et kui praegune trend jätkub ka läbi teise kvartali, teatab ettevõte esimesel poolaastal kahjumist. Murphy sõnul oli ettevõtte esimene kvartal pettumust valmistav.

Nõnda on ettevõte praeguse valguses otsustanud peatada ka dividendide maksmise. „Me loodame, et vastusammud, mis me tarvitusele võtame nagu kulude kärpimine, toovad meile teisel poolaastal paranemise. Samuti soovime tugevdada positsiooni turul ja toetada pikaajalist kasvu,“ lisas Murphy.

Burberry sõnul langesid poodide müügid 12 nädala jooksul ligi 21%. Seega kujunes käibeks 458 miljonit naela. Piirkondade põhiselt langes Euroopas ja Lähis-Idas müük 16%, Ameerikas ja Aasias 23%.

RBC-i analüütikute Piral Dadhania ja Richard Chamberlaini sõnul olid praegused tulemused oodatust halvemad, võrreldes juba algselt seatud väikeste ootustega. Ettevõte on võidelnud peamistel turgudel langeva huvi vähenemisega ja seetõttu on Burberry vaeva näinud palju sellega, et saada tagasi põhiturgudel kaotatud turuosa. Samas võitlevad Euroopas ja USA-s kliendid palju klientide elukalliduse tõusuga. Muuhulgas on suurenenud ka majandusprobleemid Aasia klientide seas.

Müükide hoogustumiseks kavatseb ettevõte ümber defineerida enda senise brändikommunikatsiooni, värskendada veebilehte ja muutuda rohkem kuluefektiivsemaks.