EIC rahastus koosneb 2,5 miljoni euro suurusest uurimistoetusest (grant) ja lisaks ka omakapitali investeeringust. Kokku jagas EIC välja 411 miljonit, mis jagunes 68 ettevõtte vahel. Toetust said idufirmad, mis arendavad Euroopa jaoks strateegiliselt olulist tehnoloogiat ja millel on globaalsel skaalal murrangulise potentsiaal.

Väljavalitud ettevõtted olid 17 riigist, Eestist sai ainsana toetust Mifundo. Rahastuse saamiseks tuli konkureerida ca 1000 ettevõttega, kellest 347 kutsuti Brüsselisse kogenud investoritest ja ettevõtjatest koosneva žürii ette intervjuule.

Peaaegu kõik väljavalitud 68 ettevõttest saavad täisrahastuse, mis on toetuste ja omakapitali investeeringute kombinatsioon.

2018. aastal asutatud Mifundo arendab piiriülest tehisintellektil baseeruvat andmeplatvormi, mille eesmärk on luua ühtne krediiditurg Euroopa Liidus. Ettevõtte tehnoloogia võimaldab krediidiprofiilide „passportimist“ üle piiride, mis muudab finantsteenustele ligipääsu kogu Euroopas. „Saadud rahastusega plaanime liidestada järgmisi riike, arendada edasi üle-Euroopalist andmemudelit ja laiendada andmeteenuse katvust Euroopa Liidus,“ ütles Mifundo tegevjuht ja asutaja Kaido Saar.

Mifundo on varasemalt kaasanud 1,2 miljonit eurot eelseemnevoorus 2022. aastal, mida juhtis Opus11 VC ning mis hõlmas ingelinvestoreid erinevatest finantsasutustest.