„Minna valitsusse, öeldes, et ambitsiooni ei ole, on natuke totter,“ sõnas Kiisk.

„Ma tahan näha ambitsiooni, ma tahan näha majanduskasvu, prioriteete ja et inimestele oleks mõeldud,“ rääkis Kiisk.

Michal on varem avalikult välja öelnud, et ootused uuele valitsusele tuleb hoida madalal.

Michal ütles täna Delfile, et ta mõtleb kogu aeg selle peale, kuidas Eesti riik oleks ebakindlal ajal ja ebakindlas maailmas ikkagi kindel riik. „See on kõneluste, läbirääkimiste peamine eesmärk,“ lausus ta.

Michal

Kõnelused Reformierakonna, SDE ja Eesti 200 vahel on tema sõnutsi kulgenud tempokalt. „Oleme läbi käinud kõik olulisemad valdkonnad,“ valgustas ta. Praegu vaadatakse üle koalitsioonileppe esmast teksti ning arutletakse ka eelarve teemal. „Ma loodan, et nädala lõpuks jõuame ikkagi esimese skeletini (võimukokkulepe – toim). Et oleks pilt ees kogu komplektist. Saaksime seda siis erakondade juhatustele, volikogudele ning seejärel ka avalikkusele esitleda.“ Ta toonitas, et see on lootus, mitte kindel ajaraam.

Kesksed teemad on olnud majanduse konkurentsivõime, kaitsetööstuse kasvuplaanid, eelarve ja üldine inimeste toimetulek. Viimati mainitud teema tõid lauale sotsid.

Eesti inimesi huvitab muidugi seegi, kui suur hakkab olema julgeolekumaks. Nüüdseks on selge, et see tuleb, aga mis kujul, on küsimärk. Michal viitas, et seda tahetakse võimaluse korral tutvustada veel selle nädala jooksul.

Mainitud maksu on nimetatud ka riigikaitsemaksuks, aga Michali sõnutsi on õigem öelda ikkagi lai julgeolekumaks. „See ei puuduta vaid riigikaitset,“ põhjendas ta ja tõi näiteks piiri ehitamise ning politseile teatud erivarustuse soetamise.