Elektri jõul liikuvaid väikelennukeid kasutatakse pilootide treeninguks. Lisaks täiselektrilistele mudelitele tellib Läti lennufirma Diamond Aircraftilt ka kaks fossiilkütustel põhinevat mudelit. Viie uue lennuki soetamisega kasvab AirBalticu õppekeskusess kasutavate lennukite arv 15ni.

Ostuhinda osapooled ei avalikustanud.

Lennufirma sõnul tähistab eDA40 elektrilennukite soetamine olulist sammu nullheitega lennukoolituse suunas. Lennumasin kasutab kaasaegseid elektrimootoreid, mille efektiivsus on üle 94%. Parema töökindluse ja ohutuse tagamiseks on sel dubleeritud akusüsteem. Lennuki laadimine võtab 20-30 minutit.

„Oleme otsustanud jätkata edukat koostööd oma pikaajalise partneri Diamond Aircraftiga, leppides kokku veel viie lennuki tarnimises, mis jõuavad meieni järk-järgult 2030. aastaks,“ sõnas airBalticu operatiivjuht Pauls Calitis.

Praegu õpib AirBaltic Pilot Academy treening- ja õppekeskuses 136 õpilast. Enamik neist on pärit Balti riikidest, kuid Lätis õpivad lendamist ka taanlased, sakslased, prantslased, soomlased, hispaanlased, itaallased ja teised.

AirBalticu peamine aktsionär on Läti riik 97,97 protsendiga.