Eelmise aasta lõpus tuli ettevõtte esimese telekomina Eestis välja 5G kõnekaardiga ja see tõi teises kvartalis juurde ligi 4% võrra enam kasutajaid.

Ettevõtte lõpptarbija teenuste tulu kasvas teises kvartalis 1,1% võrra ja seda peamiselt kliendibaasi kasvu arvelt. „Kliendibaasi kasv on näitaja, mille üle oleme Tele2s äärmiselt uhked. Sellele tulemusele on ühelt poolt kaasa aidanud telekomide turul toimunud hinnamuutused, mille järel oleme jätkuvalt parima hinna pakkujad. Teisalt on aga nii meie olemasolevate klientide kui ka uute liitujate jaoks oluline tipptasemel klienditeenindus ning pidev teenuste ja toodete arendamine. Turu kolmanda telekomina pingutame esikoha vääriliselt, et tarbijate ootustega mitte ainult käia kaasas, vaid neist sammu võrra ees olla,“ ütles Nõlvak.

Teises kvartalis hakkas Tele2 ainsa operaatorina pakkuma internetiteenuse juurde 5G seadmeid, mis aitavad kasutada modernseid lahendusi, vabastada võrgu ressurssi ning parandada levikvaliteeti ka piirkondades, kus hetkel on veel kasutusel 4G võrk. „Alles hiljuti tõusetus avalikkuses taas arutelu Eesti internetiteenuste kvaliteedi ja hinnataseme üle. Tele2s mõistame tarbijate muret ja soovitame alati võrrelda kõigi turul tegutsevate operaatorite lahendusi,“ ütles ta.

Kuigi Tele2 on kõige väiksem tegija turul, investeerivad nad enda sõnul võrguarendusse proportsionaalselt rohkem kui teised telekomid. „Näiteks teises kvartalis investeeris Tele2 lausa 4,4 miljonit eurot ehk ligi 21% käibest teenuste kvaliteedi parandamisse ja 5G võrgu laiendamisse. Eesti tarbijad ootavad kiiret internetti ja piiramatut andmemahtu, mistõttu peame operaatorina üha rohkem panustama. Võrdluseks olid meie varasemate aastate tavapärased investeeringumahud ligi kaks korda väiksemad, moodustades käibest ca 10-12%,“ selgitas Nõlvak.

Vaatamata kliendibaasi märkimisväärsele kasvule vähenes ettevõtte ärikasum (EBITDA) teises kvartalis aastatagusega võrreldes 6% võrra. Tele2 äri kasumlikkust mõjutavad energiakulude kasv, mis on tingitud üha suuremast interneti kasutusest ja energiamahuka 5G võrgu levikust ning IT-süsteemide tugiteenuste hinnatõus.