Esmalt pöördus politsei poole 53-aastane mees ning seejärel veel 60-aastane ja 63-aastane mees. Kõiki kolme oli õnge tõmmatud LHV panga petukirja abil. Kuid millise skeemiga?

Nimelt said mehed väidetavast LHV pangast e-maili, milles paluti uuendada enda kontaktandmeid. Seejärel vajutasid nad kirjas olevale lingile ning logisid panka sisse. Aja möödudes selgus aga, et tegemist on pettusega. Kõigil kolmel oli kantud võõrastele kontodele suures summas raha.

53-aastaselt varastati kokku 4251 eurot ning 63-aastaselt 4400 eurot. Kõige rängemalt sai pihta aga 60-aastane mees, kelle kahju ulatub 15 410 euroni.

Pank hoiatab petturite eest ka oma kodulehel

„Hetkel on liikvel petukirjad, mis paluvad andmeid uuendada, kuid mille saatja e-posti aadress ei ole LHV oma,“ kirjutab pank oma koduleheküljel. Nende sõnul liiguvad ringi veel muudki õngitsuskirjad, millega kelmid püüavad raha ja andmeid (nt PIN-koode) välja petta.

Kahtluse korral tuleb pangaga koheselt ühendust võtta.

Pettuste ennetamine

  • Veendu, mis tehinguid oma PIN-koodiga kinnitad.

  • Ära sisesta oma pangakaardi andmeid veebilehtedele, mis ei tundu usaldusväärsed.

  • Ole tähelepanelik linkide osas ja veendu, kuhu see link suunab. Kahtluse korral lõpeta tegevus ja kirjuta ise aadressireale soovitud teenusepakkuja kodulehe aadress.