Tallinna Sadam keskendub projekti raames keskkonnasõbralikkusele ja ehitab Muuga sadamasse kaldaelektriühendused, et ro-ro ja konteinerlaevad saaksid kasutada kaldalt elektrivõrgust saadavat elektrienergiat. Helsingi Sadam on sihiks võtnud Vuosaari sadama arendamise.

„Tallinna Sadama ja Helsingi Sadama tihe koostöö Twin-Porti projektide ellu viimisel on kestnud juba üle kümne aasta. Kuna kahe riigi vahel on märkimisväärselt tihe laevaliiklus, siis panustame aktiivselt Euroopa ühendamisele ning oleme seejuures oma ühiste pingutustega saanud ka valdkonna tõeliseks lipulaevaks. Peamine eesmärk, mille kallal töö käib, on kahe sadama vahelise meretee rohekoridori loomine. Meie eesmärk on Tallinna ja Helsingi vaheline reisimine ja kaubavedu tulevikus muuta kliimaneutraalseks,“ ütles Tallinna sadama juhatuse esimees Valdo Kalm.

TWIN PORT VI projekti kogumaksumus on 30,8 miljonit eurot, millest pool saab kaetud Euroopa Liidu rahastusega, teise poole projektist tasuvad sadamad oma vahenditest. Tallinna sadama eelarve tervest projektist on 20,3 miljonit eurot ning Helsingi sadamal umbes 10,5 miljonit eurot. Kui Tallinna sadama nõukogu investeeringu heaks kiidab, alustatakse tööde planeerimise ja teostamisega nii pea kui võimalik.

Tegemist on kuuenda järjestikuse TWIN-PORT ühisprojektiga Tallinna ja Helsingi sadama vahel.