19. juulist algab elektrijaamas iga-aastane hooldus, mis kestab ligikaudu poolteist kuud. Tegemist on plaanipärase hooldusega, mis on vajalik elektrijaamas kümnete tuhandete seadmete ja detailide toimepidevuse säilitamiseks. Auvere elektrijaama hooldus lõpeb septembri alguses.

Enefit Power kinnitab, et Auvere elektrijaamas mullu läbiviidud moderniseerimised ja soojusvahetite vahetus aitas ettevõttel oluliselt tõhustada elektrijaama töökindlust ja jõuda heade tootmisnäitajateni.

Auvere elektrijaam tootis tänavu kuue kuuga 874 gigavatt-tundi (GWh) elektrienergiat ehk 34% Eestis toodetud elektrienergiast. Elektrijaama töökindlus ületas tänavu esimesel poolaastal 90%, mis vastab ettevõtte ootustele. Eesmärgile vastav töökindlus sai saavutatud sh tänu väliste soojusvahetite vahetusele. „Teadusasutustega koostöös läbiviidud analüüsid ja teostatud tööd aitasid likvideerida ehitaja ja projekteerija vead ja vähendada ootamatute rikete tekkimise võimalust,“ sõnas Enefit Poweri juhatuse esimees Andres Vainola.

Auvere elektrijaam kasutab peale põlevkivi ka alternatiivseid kütuseid, sh puidujäätmeid ja vedelkütuste tootmisel kõrvaltootena tekkivat uttegaasi. Tänavu vähenes põlevkivi osakaal, moodustades esimesel poolaastal vaid ligikaudu poole kasutatud kütustest. „Uttegaas on vedelkütuste tootmise kõrvaltoode, millel on võrreldes põlevkiviga ligikaudu kaks korda väiksem CO2 mõju. Mida vähem süsihappegaasi emiteerib tootmine, seda puhtam on õhk ja seda vähem CO2 kvoote tuleb ettevõttel osta ehk rohkem raha jääb ettevõtte arenguks,“ selgitas Vainola.