Läbi kukkunud börsiettevõttele Fund.com kuulunud raha liikus hoopis Brazieli isiklikule kontole ning sealt edasi nii ehetele, luksushotellidele, käekellale kui muudele kallitele asjadele, selgus kohtuasjas. Lisaks investeeris ta raha nii krüptovaluutadesse, pankrotinõuetesse ning kõrge riskiga aktsiatesse.

Tema ettevõte 117 Partners keskendus pankrotinõuete vahendamisele – nišš, mis peale 2008. aasta finantskriisi küll kiiresti tõusis, kuid viimastel aastatel oli sektoris vaikseks jäänud.

Turule puhusid uue tuule sisse ebaõnnestunud krüptoettevõtete pankrotid. Eriti tulusaks osutus Sam Bankman-Friedi asutatud FTX, mis teatas maikuus, et võlausaldajatele makstakse dollari kohta tagasi 118 senti ehk veel rohkem, kui nad varasemalt kaotanud olid.

Algselt oli Brazieli ülesanne likvideerida Fund.com, kus ta oli varasemalt investor olnud. Hiljem sai ta kohtult loa ettevõte uuesti investeerimiskehana ellu ärata.

Ühel hetkel hakkas Braziel ettevõtte raha aga isiklikule kontole kandma ning sellega kõrge riskiga investeeringuid tegema. Ettevõtte kodulehe fund.com müügist saadud summa liikus samuti tema isiklikule kontole, selgub Financial Timesi loost.

Aktsionärilt 2021. aasta lõpus laekunud kirja peale hakkas kohus Brazieli tegevust uurima. Viimane süüdistas teda ligi 3 miljoni dollari kõrvale panemises.