10. mail kuulutas Tartu maakohus välja Medical Pharmacy Groupi ehk vitamiinitootja Meravita pankroti, ent ettevõttest jäi maha varasid, mida pankrotihaldur Jüri Truuts on asunud enampakkumise kaudu realiseerima. Pankrotihaldur teatab, et oksjonile tuleb Medical Pharmacy Group AS (Meravita) tervikvara, sh kaubamärgid.

Samuti lisatakse, et ettevõtte vara on demonteerimata ja paikneb Tallinnas üürileandja ruumides. Kohtutäituri kinnitusel on üürileandja valmis tulevase varade omanikuga ka üürilepingut jätkama.

Enampakkumise juures olevatelt fotodelt on näha, et lisaks rasedustestidele, juukseõlidele, kanistritele, vitamiinidele ja muule valmistoodangule kuulub ettevõtte pankrotivarade hulka ka kontorimööbel ning laboratoorne tehnika.

Oksjon Meravita pankrotivarade üle algab 2. augustil ja kestab 10 päeva.

Täpsemalt saab enampakkumise ja Meravita varadega tutvuda siin.

Vitamiinitootja Meravita on avalikkusele tuntud kurikuulsa Investoriteliidu kaudu, kes peibutas Eesti investoreid kodumaistesse ettevõtetesse investeerima, ent suunas raha eeskätt enda inimestega seotud firmadesse. Üks peamiseid ettevõtteid, kuhu raha liikus, oligi Medical Pharmacy Group.

2017. aastal püüdis Medical Pharmacy Group teha ka aktsiapakkumist ja väärtpaberid Tallinna börsi alternatiivturule viia. Börsi noteerimis- ja järelevalvekomisjon otsustas siiski pärast pikka arutelu, et vitamiinide ning toidulisandite tootja aktsiaid börsile ei lubata.

Komisjoni hinnangule ei olnud Medical Pharmacy Groupi toonane finantsseisund, majandustegevus, juhtimine ning aktsionäride plaanitav struktuur ja õigused kogumis kohased avalikult kaubeldavale ettevõttele.