Riigisiseste kliendimaksete käive ilma kaardimakseteta oli teises kvartalis 52,7 miljardit eurot ja maksete arv 54,1 miljonit. Eelmise kvartaliga võrreldes kahanes riigisiseste kliendimaksete käive 0,1%, arv aga kasvas 2,2%. Aastataguse ajaga võrreldes oli käive 4,1% väiksem, arv aga 3,5% suurem. Riigisisesed maksed moodustasid teises kvartalis 63% kõigi makstavate maksete käibest.

Piiriüleste makstavate kliendimaksete käive ilma kaardimakseteta oli 31,3 miljardit eurot ja nende arv 15,4 miljonit. Eelmise aasta sama perioodiga võrreldes kasvas piiriüleste makstavate kliendimaksete käive 16,7% ja arv 62,3%. Nõnda suure kasvu peapõhjus on maksete vahendamise teenus. Eelmise kvartaliga võrreldes kasvas piiriüleste makstavate kliendimaksete käive 6,1% ja arv 2%.

Piiriüleste laekuvate kliendimaksete käive ilma kaardimakseteta oli 31,8 miljardit eurot ja arv 5,3 miljonit. Eelmise aasta sama perioodiga võrreldes kasvas käive 14,4% ja arv 38%. Eelmise kvartaliga võrreldes kasvas piiriüleste laekuvate kliendimaksete käive 7,1% ja arv 8,6%.

Piiriülesed maksed moodustasid 37% kogu makstavate maksete käibest. 96,6% makstavate ja 97,2% laekuvate piiriüleste maksete mahust tehti eurodes.

Sularaha väljavõtmine kasvas

Eestimaalased ostsid Eestist ja välismaalt pangakaardiga kaupu ja teenuseid kokku ligi 2,7 miljardi euro eest, mida oli aastataguse ajaga võrreldes 3,7% rohkem.

Sularaha võeti Eesti pangaautomaatidest teises kvartalis eelmise kvartaliga võrreldes välja 16,7% võrra rohkem; aasta võrdluses kahanes sularaha väljavõtt aga 3,7%. Keskmine sularahasumma suurenes aastataguse ajaga võrreldes veidi ja oli 157 eurot. Eelmises kvartalis oli keskmine summa 158 eurot.

Eestis välja antud kaartidega siinsetes müügikohtades tehtud maksete käive kasvas eelmise kvartaliga võrreldes 14,2% ja eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes 0,7%, ulatudes 1,9 miljardini.

Eesti pangakaartidega välismaal tehtud maksete käive jäi eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes sarnaseks: see oli 214 miljonit eurot.

76% Eestis teises kvartalis tehtud kaardimaksetest olid viipemaksed.

Käibe järgi tehti kõige rohkem makseid toidu- ja esmatarbekauplustes (29,9%). Majutus- ja toitlustusasutustes tehti 11,6% ja tanklates 7,9% kaarditehingute käibest.