„Paigaldame Enefit Volti laadijaid toidupoodide ja kaubanduskeskuste juurde, et külastajad saaksid muude asjatoimetustega samal ajal ka auto laadima jätta. Nii on võimalik oluliselt aega säästa,“ ütles Enefit Volti Eesti turu juht Viljar Kont.

Nii alustasid Ülemiste kaubanduskeskuse siseparklas tööd seitse 50 kW ja üks 22 kW elektriauto laadija ning väliparklas üks 22 kW ja 50 kW laadija, mille võimsus tulevikus suureneb lausa 120 kW-ni, andis Eesti Energia sel nädalal meediale teada. Kont lisas, et võrreldes ülikiirlaadijatega on kiirlaadijates laadimine taskukohasem.

Teisalt on laadimise kiirus piisav, et keskuse külastuse ajal sõidukilomeetreid juurde koguda. Kont märkis, et uute laadimispunktide planeerimisel ja olemasolevate uuendamisel arvestab Enefit Volti meeskond alati seda, et laadijate kasutamine oleks elektriauto omanikele mugav ning käe-jala juures.

„Ülemiste lai toodete, teenuste ja meelelahutusvõimaluste valik sobib neile, kes soovivad leida kõik vajalikud kaubad ja teenused ühest kohast, aga ka neile, kes soovivad lihtsalt aja maha võtta ja endale midagi mõnusat lubada,“ ütles Ülemiste keskuse juht Guido Pärnits, kes rõhutas ühtlasi, kui oluline on seejuures pakkuda ka kõigile elektriauto omanikele mugavat võimalust samal ajal oma sõidukit laadida.

Eesti Energia kontserni kuuluva Enefit Volti eesmärk on lihtsate, mugavate ja nutikate laadimislahendustega muuta elektriauto loomulikuks transpordieelistuseks. Ettevõte usub, et igapäevasest liikumisvahendist saab järgmiste aastakümnete jooksul elektrivõrgu lahutamatu osa ja paljude jaoks potentsiaalne tuluallikas.