Villigu sõnul oli Boltil plaan Serbiasse laieneda juba siis, kui ta ise oli veel 20-aastane ehk ettevõte oli võrdlemisi noor. Praegu, 10 aastat hiljem, ei tegutse Bolt siiani Serbias ning Villig seda ka lähitulevikus ette ei näe.

Kuid miks? Toona 10 aastat tagasi leppis Villig Serbias kokku kohtumise pealinna suurima taksofirmaga, kes haldab suuremat osa Serbia taksoteenusest. Kõik väikesemad taksofirmad olid Boltiga liitumise üle olnud äärmiselt kahtlevad ja skeptilised ning plaani heaks ei kiitnud. „Me ei saanud aru, mis toimub. Olime selleks hetkeks juba väga paljudele firmadele tõestanud, et meie platvorm töötab," sõnab Villig LinkedIni videos.

Siiani kõige veidram kogemus elus

Kohtumine suurfirmaga leidis aga Villigu üllatuseks aset nõukaaegses kortermajas, kus esimesena tervitas neid pliidi ääres sööki valmistav vanaproua. Tuppa astudes nägi Villig üsna huvitavat vaatepilti: diivanil istus sigaretti suitsetav tüse vanemas eas mees, keda Villig kirjeldab kui Fidel Castrot. Meest ümbritsesid mitmed musklis „turvamehed“. Laua peal lebas püstol ja toa nurgas asus suur seif.

„See oli üks veidramaid kogemusi mu kogu elus,“ kirjeldab Villig juhtunut. Villigul lubati esitlus siiski ära teha ning ta kuulati ära, kuid jutu lõppedes sõnas mees Villigule: „Kuulge, te ei hakka Serbias opereerima.“ Hiljem selgus, et tegu oli Serbia kõige mõjukama maffiabossiga. „Kõik taksofirmad tegid nii, nagu boss ütles. Sellest päevast saadik pole ma Serbiasse tagasi läinud,“ ütleb Villig.

Kui 2023. aasta lõpuks tegutseti enam kui 500 linnas, siis tänaseks on see arv kasvanud juba üle 600 linnani üle kogu maailma. Bolt opereerib nii Aasias, Aafrikas, Euroopas kui ka Lõuna- ja Põhja-Ameerikas.

2024. aasta esimene pool on Boltile möödunud kasvu tähe all. Aasta esimese kuue kuu jooksul käivitas Bolt sõidujagamise Egiptuses ja Šveitsis, laiendanud toidu kohaletoimetamise teenuseid kuues riigis, sealhulgas Portugalis ja Ukrainas, asunud pakkuma tõukerataste renti Aserbaidžaanis ning viinud Bolt Drive’i teenuse Poola ja Tšehhi.