Toetust saab taotleda vana kütteseadme uuendamiseks ning oma elamu kaugküttega liitmiseks. Lisaks saab raha küsida ka õhk-vesi soojuspumba, maasoojuspumba või katla paigaldamiseks, kui projekti käigus uuendatakse või eemaldatakse olemasolev kütteseade.

Samuti saavad taotlusvoorus osaleda esimeses taotlusvoorus oma olemasolevat ahju uuendanud majapidamised, kes soovivad sedakorda saada toetust õhk-vesi soojuspumba, maasoojuspumba või katla paigaldamiseks. Samas tuleb silmas pidada, et toetuse piirmäär 10 000 eurot kehtib kahe vooru peale kokku.

Taotlusvoor on avatud kuni 21. augusti kella 17-ni.

Taotlused järjestatakse Maksu- ja Tolliameti maksuandmete tõendil oleva maksustatava tulu alusel, väiksemad sissetulekud eespool. Seega ei anna kiiremini esitatud taotlus hindamisel eelist.

Toetuse määr on sõltuvalt piirkonnast 50 või 70 protsenti.

EISA sõnul on toetuse eesmärk parandada tiheasustuspiirkondade õhukvaliteeti. Samuti tuletab ühendasutus meelde, et enne taotluse rahuldamise otsust ei tohi töödega alustada ega tasuda ettemaksu.

Toetuse mõistes on väikeelamuna käsitletavad hooned, mille peamiseks kasutusotstarbeks ehitisregistris on määratud üksikelamu, ridaelamu, kaksikelamu või kahe korteriga elamu. Samuti on toetuse mõistes väikeelamuna käsitletavad ridaelamu sektsioon, kahe korteriga elamu sektsioon või kaksikelamu sektsioon, kui nendel on autonoomne küttesüsteem.

Väikeelamute kütteseadmete esimene voor toimus tänavu aasta veebruaris. Kuigi toetusvooru maht oli 10 miljonit, esitati kokku 1026 taotlust mahus 4,5 miljonit eurot.

Täpsem info ahjutoetuse kohta on leitav siit.