Sellega on Trump esimene suure partei presidendikandidaat, kes teeb bitcoin’ist ja krüptovaluutadest kampaaniateema, vahendab portaal Axios.com

Konverentsil ütles Trump, et esimesel päeval presidendina vallandab ta väärtpaberi ja börsikomisjoni (SEC) juhi Gary Gensleri. Publiku poolt sai see suure aplausi.

„Kui mind valitakse, on minu administratsiooni poliitika hoida alles 100% kõigist bitcoinidest, mida USA valitsus praegu omab või omandab,“ ütles Trump, toetades sellega krüptokogukonna ideed luua rahvuslik bitcoin’i-reserv.

„Ameerika seadused on liiga ebaselged ja liiga karmid ning liiga vihased ja liiga jäigad,“ lisas Trump. Bideni administratsiooni pingutusi krüptotööstuse reguleerimiseks nimetas Trump sõjaks krüpto vastu.

Tegu on risti vastupidiste seisukohtadega tema esimesele ametiajale. Toona ütles ta, et bitcoin’i väärtus põhineb puhtal õhul ning selle väärtus on ülivolatiilne. „Meil on USAs ainult üks tõeline valuuta ja see on tugevam kui kunagi varem,“ kirjutas Trump 2019. aastal Twitteris. „Seda nimetatakse Ameerika Ühendriikide dollariks!“

Nüüd saab Trumpi kampaaniale raha annetada ka bitcoin’ides, mida seni on kogutud ligi 4 miljoni dollari väärtuses, kirjutab CNN.

„Kui krüptoraha hakkab tulevikku defineerima, tahan, et see oleks kaevandatud, vermitud ja valmistatud USAs,“ ütles Trump kongressil.

President Joe Bideni administratsioonis on krüptotööstus pettunud, sest tööstuse legitimiseerimise osas ei ole edusamme tehtud. SECi juhti Genslerit peetakse krüptotööstuse suhtes vaenulikuks, kuna ta on olnud vastumeelne spetsiifiliselt digitaalsete varade jaoks mõeldud reeglite loomisele, kirjutab Axios. Presidendiks saades kestaks Gensleri ametiaeg veel aasta aega.