Euroala sisemajanduse kogutoodang kasvas eelmise kvartali kolme kuuga võrreldes 0,3%. Samas arvasid mitmed majandusteadlased, et eeldatud kasv saab olema 0,2%. Sisemajanduse koguprodukt jäi aga 0,3% juurde, mis on püsinud tänavu muutumatuna.

Euroala jõudis aga 2023. aasta teises pooles tehinilisse majanduslangusesse, kuna SKT kahanes aasta kolmandas ja neljandas kvartalis. „Pärast 2023. aasta stagnatsiooni on näha, et majandus on hakanud ettevaatlikult taastuma,“ tõdes Colijn, öeldes, et majandus on hetkel paremas olukorras kui aasta enne.

„Küsimus seisneb selles, kuhu majandus edasi liigub. Hiljutised andmed ei anna palju enesekindlust, et euroala majandus võiks veelgi kiireneda,“ tõdes Colijn.

Täna avaldatud andmetest näeb ka seda, kuis euroala üks suurimaid majandusi Saksamaa kahanes ootamatult ehk 0,1%. Nõnda on tulemus vastuolus analüütikute ootustega, kelle sõnul pidi riigi SKT kasvama 0,1%. Saksamaa oli üks neljast riigist, kelle SKT näitas langust. Ülejäänud kolm olid Läti, Rootis ja Ungari.

Samas Iirimaa näitas suurimat tõusu teises kvartalis ehk 1,2%. Samas kui euroala suuruselt teine majandus Prantsusmaa näitas sama perioodi kasvu kõigest 0,3%.