Hepsori teise kvartali konsolideeritud müügitulu ulatus 5,2 miljoni euroni ja puhaskahjumiks kujunes 0,56 miljonit eurot, sh emaettevõtte omanikele kuuluv osa puhaskahjumist oli 0,65 miljonit eurot). Poolaasta peale kokku oli müügituluks 7,4 miljonit eurot, puhaskahjumiks 1,5 miljonit eurot. Mullu oli Hepsori poolaasta müügituluks 20,6 miljonit eurot ning omanikele omistatavaks kasumiks 1,8 miljonit eurot.

Hepsori juhtkond märgib, et müügitulu suur kõikumine on kinnisvara arendusettevõtete puhul tavapärane. Perioodide võrdluses võivad müügitulud ja kasumid kõikuda olenevalt sellest, millisesse perioodi jääb arendusprojekti ehituse valmimine ja valminud korterite müük.

Kui teises kvartalis anti üle 34 korterit, siis poolaasta peale on üle antud 46 korterit. Valdav osa neist anti üle Ojakalda arenduses, mis valmis esimeses kvartalis. Ojakalda arenduses on seni müüdud 37% korteritest ehk 64 korterit on müümata. Parem seis on kolmandas kvartalis valmiva esimese Manufaktuuri arenduse majaga, kus müüdud on 86 korterit ehk 57% korteritest. Valmis ehitistest on Riias Strēlnieku 4b arenduses müümata veel 6 korterit (11%) ning Lilleküla Kodude arenduses 13 korterit ehk täpselt pooled.

Teises kvartalis alustas Hepsor ehituse ja müügiga ajaloolises Manufaktuuri 5 aadressil asuvas endise Balti Puuvilla Ketramise ja Kudumise Vabriku peahoones, tehti kolmas investeering Kanadas, sõlmiti ehitus- ja finantseerimislepingud ärihoone StokOfiss 34 ehitamiseks Riias ning alustati juba ka ehitustöödega. Lisaks jätkati varem valminud arenduste müügiga.

Jätkuvalt otsib Hepsor üürnike Pärnu mnt 113 hoonesse, kus on juuli lõpu seisuga 37% hoonest üürilepingutega kaetud. Ettevõte prognoosib, et kvartali lõpuks on kaetud 75% üüritavast pinnast. Algselt pidi hoone ankurrentnikuks saama erakliinik Novel Clinic, kuid mullu sügisel katkestas Hepsor nendega lepingu võlgnevuste tõttu. Sellega aga Novel Clinic ei nõustunud, mistõttu kaebas erakliinik Hepsori kohtusse. Viimati oli vaidluse all asjaolu, kas Hepsoril on õigus hoones olevat üürniku vara müüa.

Hepsor toob veel aruandes välja, et tänavusel aastal plaanitakse alustada ühe uue projekti ehituse ja müügiga Lätis - Zala Jugla projekt 105 uue koduga. Samuti soovib firma teha järgmised investeeringud Kanadas.

„Kliendid ei langeta täna küll kiireid ostuotsuseid, kuid huvi meie projektide vastu on jätkuvalt olemas, mistõttu oleme mõõdukalt optimistlikud ning jätkame olemasolevate ja uute projektide elluviimist,“ märgib firma.

2024. aastaks prognoosib Hepsor müügituluks 43,1 miljonit eurot, puhaskasumiks 4,5 miljonit eurot ning sellest emaettevõtte osanikele kuuluvaks puhaskasumiks 2,5 miljonit eurot. Hepsori prognoos pole võrreldes eelmise kvartaliga muutunud.

Loo autor on Hepsori aktsionär.