Prantsusmaa president Emmanuel Macron ei hoidnud mullu septembris monarhi külaskäigu puhul tagasi – külalisi kostitati sinise homaari, krabide ja juustuvalikuga.

Raamatupidamise aruandes kirjutab kontrollikoda, et suuremad kulutused riiklikele vastuvõttudele on aidanud kaasa sellele, et nende eelarve jäi 8,3 miljoni euroga miinusesse. Kantselei peab nüüd tegema märkimisväärseid jõupingutusi, et taastada ja säilitada presidendi finantssaldo.

Õhtusöögil kulus üle 165 000 euro toitlustamisele ja veel 40 000 eurot jookidele.

Pidulikul üritusel, kus osalesid ka näitleja Hugh Grant, jalgpallitreener Arsene Wenger ja The Rolling Stonesi staar Mick Jagger, pakuti sinist homaari ja krabisid, millele järgnesid Bresse’i linnuliha ja seenegratiin.

Magustoiduks pakuti roosi makrooniküpsiseid, mis koosnesid roosi kroonlehekreemist, vaarikatest ja litšidest.

Ekstravagantne bankett Versailles’ palees oli osa kuningas Charlesi kolmepäevasest riigivisiidist Prantsusmaale, mille eesmärk oli tugevdada kahe riigi liitu.

Algselt oli see kavandatud märtsi, kuid lükati edasi pärast ulatuslikke proteste pensionireformi muudatuste vastu.

Kuninga visiit ei ole ainus, mida raportis mainitakse, sest ka 2023. aasta juulis korraldati Louvre’is India peaministrile Narendra Modile korraldatud bankett, mis läks presidendikantseleile maksma 412 000 eurot.