Singapuri tervise ja toiduohutuse ametnikud uurivad intsidenti, kus TikToki emafirma 60 inimest teatasid eile toidumürgistusest. 57 kannatanutest on tänaseks hospitaliseeritud. TikToki emafirma ByteDance’i sõnul otsib ettevõte selgust põhjusele, mis pani nõnda suure osa inimesi haigestuma.

BBC ja mitmete teiste meediakanalite andmetel ei toimunud toidu valmistamist ettevõtte kontoris, vaid toidu tellimine oli seotud kolmanda osapoolega. Kohaliku meedia sõnul saadeti pärast mürgistuse ilmnemist Singapuri asuvasse ärihoonesse ühtekokku 17 kiirabiautot.

„Me võtame meie töötajate tervise ja turvalisusega seotut väga tõsiselt ja oleme pakkunud koheseid samme toetamaks kõiki töötajaid, kes on kuidagimoodi sellest juhtumist puudutatud,“ tõdes ettevõtte kõneisik BBC-le. „Me uurime mürgistuse tagamaid ja teeme koostööd võimudega,“ lisas ta.

Väidetavalt ilmnesid kannatanutel kõhuvalu ja oksendamise sümptomid. ByteDance kinnitab, et mitmed töötajad haigestusid pärast ärihoone One Raffles Quay söökla külastamist. Söögikoht on kuni uurimistulemuste selgumiseni suletud.

Lähtudes TikToki veebisaidil olevast infost, on Singapuris asuv ByteDance'i kontor ettevõtte üks peakorteritest.