Koos aktsiat teisipäeval tabanud 7% langusega süvenes Nvidia langus tipust 26% juurde. Sellele vaatamata on aktsia alates 2024. aasta algusest tõusnud ligi 109%, mis on S&P 500 ettevõtete seas suuruselt teine tõus, kirjutab Bloomberg.

Viimasel kahel nädalal on hakatud seni turgu üles vedanud tehnohiide müüma ning selle põhjusena nähakse kasvavat kahtlust, kas ettevõtete poolt seni tehisintellekti peale kulutatud miljardid hakkavad ettevõtetele piisavalt tulu tagasi tooma.

Eelmisel aastal investeerisid USA turu nö „seitse vaprat“ (Magnificent Seven) kokku 177 miljardit dollarit, mis moodustab S&P 500 ettevõtete investeeringutest kokku 18%, märgib Robert Armstrong Financial Timesi blogis Undhedged. Kümme aastat tagasi oli näitaja 5%. Sel aastal tõotavad investeeringud veelgi tõusta.

Veelgi suurema osa moodustavad nende kulutused teadus- ja arendustegevusele, mis eelmise aasta 242 miljardi dollariga moodustas S&P 500 ettevõtete kogupotist 40%.

Kolmapäeval on mitmed aktsiad ning sealhulgas Nvidia eelturul taastunud. Nvidia puhul näitab tõusuks üle 7%, mis on tõstnud aktsia üle 111 dollari piiri.