Järgmisel aastal kolib Wise oma 2000 töötajaga Tallinna kontori Volta ja Kopli tänava nurgale Invego poolt rajatavasse ärikvartalisse. Just see ongi põhjus, miks ettevõte on otsustanud sulgeda oma Tartu kontori ning tuua sealsed töötajad pealinna üle. Kui palju Tartu kontoris töötajaid on, ettevõte avaldada ei saanud.

„Uhiuus kontor võimaldab tuua tiimi ühe katuse alla ning hoolitseda selle eest, et neil kõigil oleks parim töötajakogemus ja professionaalsed kasvuvõimalused,“ kommenteeris ettevõte esindaja.

Ettevõte esindaja tunnistab, et selline otsus on Tartu meeskonnale oluline muudatus, mistõttu toetavad nad igat töötajat kogu protsessi vältel individuaalselt. Ettevõttel on plaanis pakkuda ka kolimistoetust. Kuigi kõikidel Tartu töötajatel on võimalik samal positsioonil Tallinnas jätkata, siis mõne inimesega lõpetas Wise muudatuste tõttu lepingud, kui nad ei soovinud kolimispakkumist vastu võtta.

Lähiajal nad teisi kontoreid sulgemas ei ole, vaid vastupidi, ettevõte on laiendanud oma ruume nii São Paulos, Kuala Lumpuris kui ka Austinis Texases. Wise’is töötab täna kokku üle 5500 inimese.

Wise’i asutasid 2011. aastal Kristo Käärmann ja Taavet Hinrikus. Tegu on maailma ühe kiiremini kasvava kasumliku tehnoloogiaettevõttega, mis on noteeritud Londoni börsil.

Milline hakkab olema uus kontor?

Invego uhiuus ärikvartal Koplis

Kunagise Franz Krulli masinatehase alale loodav ärikvartal paikneb Noblessneri, Volta kvartali ja Telliskivi loomelinnaku vahetus läheduses. Ala pärliks on põhjalikult renoveeritav ligi 30 000 m² üldpinnaga endine paekivist tööstushoone, sinna tuleb ka Wise’i kontor.

Uude kvartalisse rajatakse ka kogu ala läbiv jalutustänav ning keskne pargiala. Arenduses pannakse suurt rõhku kergliiklusteede võrgustikule ning autovabale ligipääsetavusele. Kergliiklusvahendite, sh jalg- ja kastirataste, ning autode jaoks rajatakse kvartalisse maa-alune parkla.

Invego investeerib Volta ja Kopli tänava nurgal asuva ärikvartali rajamisse kokku 75 miljonit eurot. Kvartali teise etapi lahenduse autoriks on tipparhitekt Martin Aunin ja ehituse peatöövõtja on NOBE. Arendusprojekti lõplik valmimine on kavandatud 2025. aasta esimesse poolde.