DigiPRO käsutuses on 4. juuli kohtumäärusega kinnitatud võlausaldajate nimekiri. Esimese järgu nõudena on kinnitatud Eurora üürileandjate nõuded: OÜ Makkle Invest 585 000 eurot ja Öpiku Majad OÜ 532 000 eurot.

Huvitavamaks läheb teise järgu nõuete osas. Näiteks on Eurora suurim osanik, Hollandi investeerimisfond Connected Capital (ärinimega CC&P Cross-border B.V.) suutnud läbi suruda oma tervelt 29,8 miljoni euroni küündiva nõude. Samuti on läbi läinud usaldusfondi Equity United PE1 1,2 miljoni eurone nõue. Varem on avaldatud arvamust, et investoritel poleks osanikena justkui lootust oma nõuete rahuldamisele.

Tähelepanu tõmbab aga advokaadibüroo Eversheds Sutherland edukas tegevus. Büroo on varem esindanud Lastikutega pikka äritüli pidanud Larix Partnersit. Nüüdseks on Eversheds aga omandanud iDeal Group AS-i küllalt väikese, vaid 3000-eurose nõude Eurora vastu.

Sellega tekkis neil jõuõlg, millega vaielda vastu mitmele Lastikutega seotud firma poolt esitatud nõudele, kusjuures enamasti esitas samale nõudele vastuväite ka pankrotihaldur Maire Arm ise ja argumendid paljudel juhtudel suuresti kattuvad.

Loe edasi Geeniusest!

Eurora Solutions OÜ loodi 2018. aastal. 2022. aastal teatas ettevõte 40 miljoni dollari kaasamisest, mida nimetati Eesti läbi aegade üheks suuremaks A-seeria rahakaasamiseks. 2023. aasta oktoobris andis idufirma aga sisse pankrotiavalduse.

„Ettevõttel puuduvad tänasel päeval piisavad käibevahendid, et tekkinud kohustusi katta, ning investorid otsustasid lisainvesteeringuid mitte teha. Edasine tegevuskava sõltub kohtu otsusest,“ kommenteeris Eurora Solutions OÜ juhatuse liige Kaie Hansson toona pankrotiavalduse esitamist.