Statistikaameti juhtivanalüütik Helle Bunder sõnas, et juunis vähenes tööstustoodangu maht enamikel töötleva tööstuse tegevusaladel.

„Olulisematest tegevusaladest kahanes juunis puidutöötlemine (3,9%) ja elektriseadmete tootmine (7,4%), mõne protsendi võrra ka arvutite ja elektroonikaseadmete (1,2%) ning metalltoodete (2,2%) tootmine,“ selgitas Bunder ja lisas, et suurema osatähtsusega tööstusharudest kasvas toiduainete (14%), sealhulgas piimatoodete (25,4%) ning kummi- ja plasttoodete (7,6%) tootmine.

Kogu töötleva tööstuse toodangust müüdi juunis 66,8% välisturule.

Võrreldes 2023. aasta juuniga jäi töötlevas tööstuses tööstustoodangu müük selle aasta juunis pea samale tasemele, kasvades vaid 0,4% (kalendaarselt korrigeeritud andmetel). Toodangu müük siseturule kasvas 1,2%, müük ekspordiks jäi eelmise aasta tasemele.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti juunis võrreldes käesoleva aasta maiga tööstuses 3,5% ja töötlevas tööstuses 2,9% vähem toodangut.

Energeetika valdkonnas kasvas juunis võrreldes eelmise aasta juuniga elektri tootmine koguseliselt (MWh) 13,2% ning soojuse tootmine 13,4%.