Koos laienemisega Horvaatiasse ja Sloveeniasse tegutseb Eleport selle aasta lõpuks kokku kuues riigis. Ettevõtte eesmärk on pakkuda kiiret, usaldusväärset ja mugavat laadimiskogemust konkurentsivõimeliste hindadega.

TurboVolti omandamine on alles esimene samm Eleporti laienemisest Horvaatiasse ja Sloveeniasse. Esimeses etapis ehitatakse 17 suure võimsusega laadimisjaama Supernova ja SES-i kaubanduskeskuste parklatesse

Igas jaamas on kuni 12 ülikiirlaadijat võimsusega kuni 300 kW. Eleporti esimesed Horvaatia laadimisjaamad avatakse Zadaris ja Zagrebis. Esimene Sloveenia jaam hakkab asuma pealinnas Ljubljanas.

„TurboVolti omandamine on Eleporti jaoks märgilise tähtsusega, see võimaldab meil kindlustada oma liidripositsiooni Kesk- ja Ida-Euroopa juhtiva elektrisõidukite avaliku laadimisteenuse pakkujana,“ ütles Eleporti tegevjuht Jakub Miler.

Laienemise esimene samm

Mileri sõnul ühtivad TurboVolti strateegia ja eesmärgid ideaalselt Eleporti omadega.

„Mul on hea meel teha koostööd nende tiimiga, et kiirendada meie klientide ootustele vastava usaldusväärse ja kiire laadimisinfrastruktuuri kasutuselevõttu Horvaatias ja Sloveenias,“ lisas ta.

„Jõudude ühendamine Eleportiga ühtib suurepäraselt meie visiooniga laiendada juurdepääsu jätkusuutlikele transpordilahendustele. Üheskoos pakume elektrisõidukite omanikele tänapäevasemaid kiirlaadimise lahendusi,“ sõnas TurboVolti tegevjuht Anthony Hinde.

Eleport alustas tegevust Eestist 2016. aastal ning pakub tänaseks elektriautode avalikku laadimisteenust peale kodumaa ka Lätis, Leedus ja Poolas. Ettevõtte koduturuks on terve Kesk- ja Ida-Euroopa. Eleport on Baltikumi suurim elektrisõidukite avaliku laadimisteenuse pakkuja ning hoiab Poola turul neljandat kohta.

TurboVolt on Austria elektrisõidukite avaliku laadimisteenuse pakkuja, mis on keskendunud ülikiirlaadijate paigaldamisele Austria ning Kesk- ja Ida-Euroopa kaubanduskeskuste parklatesse. TurboVolti asutasid 2022. aastal Anthony Hinde, Anita Tatalovic, Marija Tatalovic ja Eli Widecki.