Juhtumi raames peeti kinni ja konfiskeeriti kuus veoauto poolhaagist, edastas Leedu toll. Trahvi saanud firma nime toll aga ei avaldanud.

Teatavasti ei täitnud ettevõte tehingutes Kasahstanis, Valgevenes ja Türgis registreeritud ettevõtetega Leedu poolt rakendatud rahvusvaheliste sanktsioonidega seatud piiranguid ja kohustusi. Kinnipeetud sõidukite vedu käsitletakse kui rahvusvaheliste sanktsioonide rikkumist.

See pole esimene kord, kui Leedus, kus toll on kehtestanud rangemad kontrollimeetmed, karistatakse ettevõtteid üpris karmilt rahvusvaheliste sanktsioonide rikkumiste eest.

Delfi kirjutas augusti algul, et Eesti alustab üleminekut täielikule tollikontrollile. MTA palub kõigil piiriületajatel veenduda, et neil poleks kaasas keelatud kaupa ning varuda piiriületuseks senisest rohkem aega.

„Sanktsioonide rakendamine on tollivaldkonna prioriteet number üks ja igasuguse sõjapidamiseks kasutatava kauba viimine Vene Föderatsiooni on tolli eriti range tähelepanu all,“ ütles MTA tollikontrolli osakonna juhataja Voldemar Linno.

Jalgsi piiri ületavale reisijale tähendab täielik tollikontroll iga inimese ja temaga kaasas oleva pagasi kontrollimist. Kui reisija ületab piiri autoga, lisandub samuti transpordivahendi ja seal oleva kauba kontrollimist.