„Riigi jaoks ei ole veoäri strateegiliselt oluline tegevus, mistõttu oleme otsustanud ettevõtte erastada. Hea meel, et huvi Operaili vastu on olemas ja saame müügiprotsessiga edasi liikuda. Erainvestoril on võimalik oma äritegevust laiendada, ettevõtte tegevus saab seeläbi jätkuda ning riik saab samal ajal suunata oma ressursid strateegiliselt vajalikele tegevustele,“ sõnas taristuminister Vladimir Svet.

Operailis töötab praegu ligi 200 inimest. „Huvi ettevõtte vastu näitab, et töötajad on teinud head tööd ning uus omanik saab töötava ja toimeka meeskonnaga tööd jätkata,“ lisas Svet.

Ettevõtte erastamine toimub kahes etapis. Esimene etapp ehk avalik enampakkumine ettevõtte varade ja ärisuundade müügiks algas tänavu juunis. Potentsiaalsed ostjad said tutvuda esialgse infopaketiga ja esitada mittesiduva pakkumise. „Huvi tunti palju ning huviliste profiil oli lai, sh oli huvilisi nii Eestist kui ka välismaalt,“ märkis minister.

Teises etapis tehakse sobivatele investoritele kättesaadavaks täiendav info, mille alusel on võimalik esitada siduv ostupakkumine. Valitsuskabineti tänane otsus loob eelduse, et siduvate pakkumiste saamisel saab pidada ettevõtetega detailsemaid läbirääkimisi ning viia ettevõtte müügitehing lõpule.

Enampakkumist viib läbi LHV investeerimispanganduse üksus.