Moemaja Dolce & Gabbana on asutaja Domenico Dolce auks välja toonud uue alkoholivaba parfüümi koertele nimega „Fefé“, kuid mitte kõik loomaarstid ja loomaomanikud ei ole nõus, et see on koertele päriselt ohutu ja sobiv.

100 milliliitrine parfüüm maksab 99 eurot.

Dolce & Gabbana sõnul järgib see „Safe Pet Cosmetics“ protokolli, mille eesmärk on tagada kosmeetikatoodete ohutuse tase loomadele, mis on võrreldav inimeste puhul nõutava ohutusega.

Kõik koeraomanikud, kellega lõhna välja töötades konsulteeriti, nõustuvad, et parfüüm on „õrn ja nende lemmikloomade poolt hästi vastu võetud“ ning ka loomaarstid kiidavad toote heaks, selgub ettevõtte „Fefé“ veebilehelt, kus viidatakse loomaarstide ja klientide hinnangutele.

Kõik loomaarstid ei nõustu aga parfüümide kasutamisega koerte peal, kuna need võivad häirida looma haistmismeelt ja varjata halbu lõhnu, mis võivad olla haiguste sümptomid. „Koerad tunnevad nii ennast kui ka inimest lõhna järgi ära,“ ütles Roomas tegutsev loomaarst Federico Coccía.

„Kui koer saabub koju, näeb ta teid, lehvitab saba, kuid kõigepealt haistab teid ja seejärel alles tunneb teid ära, sest te olete salvestatud ühte tema „lõhnasahtlisse“. Seetõttu ei tohiks seda lõhnamaailma muuta,“ lisas Coccia. Tema sõnul võib näiteks looma nahahaigusest teadlikuks saamine olla problemaatiline, kui koerte loomulikud lõhnad on varjatud.

„Koera hingeõhu ja kõrvavaha lõhn on varjatud parfüümiga. Seega võib see osutuda probleemiks isegi meile, loomaarstidele,“ ütles Coccia.

Lemmikloomade lõhnaainete entusiastlike kasutajate hulka kuuluvad ka koertejuuksurid. „Meie koerad elavad koos meiega, seega ei ole meil midagi koera vastu, kes lõhnab diivani peal istudes hästi,“ kommenteerib Itaalia koertejuuksur Aliof Rilova Tano.