Puumarketi juhi Toomas Tauki sõnul oli ettevõtte käive puidu hinnalangusest tulenevalt kümme protsenti varasema aastaga võrreldes väiksem, aga samavõrra tõusis ostude arv. „inimesed lükkavad suuremad otsused edasi, aga kuna ehitusmaterjali hinnad on jätkuvalt soodsad, tehakse kodus pigem väiksemat remonti,“ lisas Tauk.

„Ehitusmaterjalisektori konkurents on kindlasti kasvanud – kõik võitlevad iga kliendi nimel, mingeid tarneprobleeme pole ja ostjate jaoks on see soodne võimalus. Nii puidu kui mitmete levinumate üldehitusmaterjalide hind on paari aasta taguse ajaga võrreldes 30-40% odavam,“ ütles Tauk.

Puumarketi juht Toomas Tauk

Toomas Tauki sõnul on ettevõte hästi kapitaliseeritud ning praegu on mitmes mõttes laienemiseks ja arenemiseks soodne aeg.

„Üldiselt on puidusektoris esimesed väikesed paranemise märgid ning kõige keerulisem aeg paistab möödas olevat. Tõenäoliselt oli ehitusmaterjalide hinnapõhi küll ära, aga ega midagi odavamaks ei lähe ja praegu on endiselt ehitamiseks soodne aeg. Investeerisime ise mullu oma Männiku esinduse renoveerimisse miljon eurot ning tegelikult otsime praegu Tallinnas uue keskuse rajamiseks sobivat suurt krunti,“ lisas Tauk.

Töötajate arv mullu kasvas

Puumarketi 2023. aasta müügitulust moodustasid 69% puittoodete, 29% üldehitusmaterjalide ning 2% teenuste müük. „Suurendasime pakutavat tootevalikut mullu kolmandiku võrra, mis ulatub nüüd ligi 11 000 tooteni, millele lisanduvad veel tellitavad tooted. Tootevaliku laiendamine toimus eelkõige üldehitusmaterjale osas, mille müügis saavutasime ka enam kui 10% käibekasvu. Puidu valik on endiselt kõige laiem, aga tõsisem ehitaja saab nüüd lisaks ka kõik muu vajaliku kätte,“ kommenteeris Puumarketi juht valitud suunda.

1991. aastal asutatud Puumarketil on viis keskust üle Eesti. Ettevõtte keskmine töötajate arv kasvas mullu 3 inimese võrra 96ni.