Reutersi allika andmeil on tehingu koguväärtus enam kui miljard eurot, millest suurem osa kuulub kaasinvestoritele. Porsche ise aga kinnitas, et nende üksikosalus puudutab kahekohalist miljonit.

„Flixil on muljetavaldav edulugu,“ kommenteeris Porsche ettevõtte esindaja. Nad usuvad, et ettevõte kasvupotentsiaal kasvab veelgi. „Ühine investeering EQT-ga (Rootsi ülemaailmne investeerimisorganisatsioon - toim) on näide meie lähenemisviisist teha koostööd ülemaailmselt juhtivate investoritega ja viia ellu oma investeerimisstrateegiad,“ lisasid nad.

Flix tegutseb rohkem kui 40 riigis üle maailma, sealjuures ka Eestis. Eelmisel aastal suurendas ettevõte oma tulusid 30% ehk kahe miljardi euroni.

Toonaste Bloombergi allikate sõnul kavatsesid nad juulis Frankfurdis käivitada ka IPO. See aga lükati edasi, kuna otsitava nelja miljardi euro väärtuse hinnangu osas tekkis lahkarvamusi.

Tehing Porschega plaanitakse lõpule viia 2024. aasta lõpuks.

Eestis hakkas FlixBus esmakordselt sõitma 2020. aastal. Hiljuti teatasid nad, et laiendavad oma liine siin veelgi ja seega saab alates suvest reisida siit kuni Lapimaani välja. „Uued bussiliinid on osa FlixBusi strateegiast muuta taskukohane ja jätkusuutlik reisimine võimalikult paljudele kättesaadavaks,“ kommenteeris toona uute liinide avamist FlixBusi ärijuht Kamila Zalewska.