Fondi teatel ei erine hind oluliselt kinnistu viimasest bilansilisest väärtusest. Viimati raporteeris EfTEN, et Tallinnas asuva Hortese aianduskeskuse kinnistu õiglane väärtus on 5,09 miljonit eurot. Müügitehing planeeritakse lõpule viia 16. septembriks.

EfTENi teatel omandab AS Kinnisvara Info kinnistu omatarbeks eesmärgiga võtta hoone kasutusse Konverter Sisustuskeskusena. Müügilepingu pooled on kokku leppinud, et tehingu tingimused on konfidentsiaalsed. AS Kinnisvara Info omanikuks on Stokkeri omanik Ando Aron.

Müügileping tähendab, et samal ajal lõpetati senise üürniku Hortesega üürileping. Lepingu kohaselt lõpetab Hortes Tähesaju kaubanduspargis tegevuse 13. septembril.

EfTENi juhatuse liige Viljar Arakas märkis börsiteates, et peale Hortese üürilepingu ülesütlemise börsiteadet käesoleva aasta juulis, tekkis Tähesaju 5 kinnistule mitmeid uusi üürihuvilisi. Peale põhjalikku alternatiivide kaalumist otsustas fondi juhatus, et investorite vaatest on parim otsus kinnistu võõrandada uuele lõppkasutajale ning reinvesteerida saadavad omavahendid uutesse ärikinnisvara projektidesse. Antud kinnistu bilansiline väärtus moodustab 1,3% kogu EfTEN Real Estate Fundi konsolideeritud kinnisvarainvesteeringute mahust.