Teises kvartalis kasvas tööotsijate arv just noorte hulgas. Kuna noortel on tööd leida raskem, on tööpuudus selles vanusegrupis keskmisest kolm korda suurem.

Hõivatute arv püstitas uue rekordi. Hõive kerkis teises kvartalis ettevõtjate hulga suurenemise tõttu. Ettevõtjaid lisandus tööstuses ja ehituses ning teeninduses. Palgatöötajate arv oluliselt ei muutunud. Palgatöötajate arv tõusis avalikus sektoris. Erasektoris, eelkõige tööstuses, ehituses ja transpordis, on vajadus töötajate järele vähenenud. Välismaal töötajate arv kasvas. Hõivatuid lisandus nii Soomes kui teistes riikides, seda hoolimata Põhjamaade majanduse kehvast olukorrast.

Majanduse madalseis ja tööotsijate arvu kasv on kergitanud töötute hulka. Teises kvartalis ulatus töötus 7,6 protsendini. Ettevõtjad on uute inimeste värbamisel ettevaatlikud. Suurem osa ettevõtjaid lähikuudel inimesi juurde ei vaja. Konjunktuuriinstituudi küsitluse järgi soovivad töötajate ridu täiendada vaid kinnisvara-ettevõtted.

Aasta teisel poolel ootame majanduse elavnemist. Majanduse taastumine tuleb paraku aeglane. Eksporditurgudel on rõõmustavaid uudiseid siiani vähe. Sisenõudlust hoiab tagasi inimeste ebakindlus, kõrgele kerkinud hinnad ja ees ootavad maksutõusud. Järgmisel aastal tööpuudus küll alaneb, aga vähe. Erasektoris on huvi personali suurendamise vastu praegu leige. Riigi kokkuhoiupoliitika piirab hõive ja palga kasvu avalikus sektoris.