Juunis oli korterite keskmist hinda seirav Pindi Indeks korrigeeritud andmetel 2300 €/m². Kui juunis tehti indeksilinnades kokku 961 korteriomandi tehingut, siis juulis oli see arv 1170.

Pindi Kinnisvara müügipartner Peep Sooman ütles, et juuli oli oodatust aktiivsem kuu. „Nagu öeldakse, polnud väga vigagi. Arvestades maailmas aset leidvat süngust ja üsna heitlikku aega ka Eesti majanduses tehti tehinguid oodatust rohkem ning ka hinnad pidasid kenasti vastu“, sõnas ta. „Tulgu august milline tahes, tegelikud andmed turu tervise kohta saame septembris-oktoobris-novembris, mil kinnisvarasektor peaks olema tavapäraselt aktiivsem,“ lisas ta.

Sooman rõhutas eraldi, et välja toomist väärib ka seik, et Tallinna järelturul ehk pruugitud korterite puhul oli tehingutempo (602) suurim alates eelmise aasta märtsist, mil kaubeldi kokku 607 korteriomandiga.

Võrreldes varasema hinnatipuga detsembris 2023 on indeks 16 protsenti madalam. Võrreldes viimaste aastate madalaima punktiga juulis 2009. aastal (624,2 €/m²) on Pindi Indeks 265 protsendi võrra kõrgemal.

Pindi Kinnisvara koostatud hinnaindeks võtab arvesse kõigis maakonnakeskustes, lisaks Kohtla-Järve ning Narva linnas tehtud korteriomandite ostu-müügitehingute kaalutud keskmise ruutmeetrihinna. Tegemist on väärtusega, mis hõlmab üle 800 000 elaniku eluaset läbi enam kui 20 aastase ajaloo.