Sitsiila rannikuvetes läks põhja luksusalus ja siiani on teada, et üks inimene on leitud surnuna ja kuus inimest on kadunud. Üks läheduses viibinud laevake võttis pardale 15 vee peal hulpinud inimest, kes pääsesid, teiste seas oli ka üheaastane tüdruk. Inimesed olid roninud pärast õnnetust päästepaati.

Jahiga juhtus õnnestus just siin.

Operatsiooni juhib Itaalia rannavalve ja kasutusel on nii helikopterid kui ka sukeldujad. 50 meetri sügavuselt on juba leitud ka luksusjahi vrakk.

Lisaks brittidele oli pardal ka USA, Kanada, Sri Lanka, Uus Meremaa ja Iirimaa kodanikke.

Bayesian kuulub Briti ärimehe abikaasa ettevõttele.

Hiljuti sai kinnituse see, et kadunud inimeste seas on Suurbritannia tehnoloogiaettevõtja Mike Lynch. BBC andmetel on laeva omanik Lynchi abikaasa ettevõte. Omanikfirma on Revtom ning Mani Saarele registreeritud ettevõtte ainuke tegelik kasusaaja on just Angela Bacares.

Ettevõtja ränk võitlus

Lynch asutas 1996. aastal tarkvarafirma Autonomy, millest sai kiiresti riigi üks suuremaid tehnoloogiafirmasid. 2011. aastal müüdi ettevõte Hewlett-Packardile 11 miljardi dollari eest. Lynch sai sellest 500 miljonit. Peagi aga hakkasid tehingu ümber kerkima mustad pilved, sest küsimusi tekitas tehningu väärtus. Hewlett-Packard kirjutas vaid aasta hiljem Autonomy väärtuseks 8,8 miljardit dollarit, väites, et Lynch oli hinda tehingut tehes üles paisutanud.

Algasid aastaid kestnud vaidlused, mis kulmineerusid 2018. aastal USAs Lynchi kohtu alla andmisega. Teda süüdistati muuhulgas selles, et ta maksis neile inimestele, kes tema erinevatest varjamistest midagi teadsid. Alles 2022. aastal andsid britid ta USA-le välja ning käesoleva aasta juunis mõisteti mees õigeks.

Kuu alguses andis Lynch BBC-le intervjuu ja ütles seal, et ta ei istu vaba mehena ajakirjaniku ees mitte vaid seetõttu, et ta on süütu vaid ka seetõttu, et tal on piisavalt raha, et mitte osaleda pikas kohtuprotsessis, mis „sul jalad alt lööb“.

Mike Lynch on üks kuuest inimesest, kes on siiani kadunud.