Kadaru sõnul oli Soomes ja Rootsis toorpuidu hind mullu Eestist kohati kümmekond protsenti odavam. „Skandinaavia kinnisvarasektor langes rohkem ning kohalikud puidutootjad müüsid oma ülejäägi isegi kahjumiga maha. Praeguseks on ühest küljest Skandinaavia puidutehased oma tootmist vähendanud ning teisalt sealsed kohalikud kinnisvaraarendused vaikselt üles sulama hakanud. Nõudlus ja pakkumine läksid tasakaalu ning hinnad tõusid tagasi normaalsele turutasemele,“ ütles Kadaru ja lisas, et see on Eesti puidutööstustele soodne trend.

Kadaru sõnul võib sektori kõige hullem aeg möödas olla. „Mullu võtsid paljud puidutootjad ja -töötlejad kahjumid sisse, aga paistab, et tellimused on hakanud vaikselt taastuma ja mõni saeveski töötab jälle mitmes vahetuses,“ rääkis Kadaru.

Puidu hinnad on praegu siiski paari aasta tagusest tipust 30-40% odavamad. „Samas on puidu tootmise sisendhinnad tõusnud nii energia kui tööjõu osas, mille katmiseks võib neljandas kvartalis kerge hinnakorrektuur tulla. Samas on konkurents ülitihe ja suuremat hinnatõusu näha pole,“ lisas Kadaru.

Puidu ja laiemalt ehitusmaterjalide soodsad hinnad jätkuvad seni kuni Eesti, lähiriikide ning olulisemate kaubanduspartnerite majandus kiratseb. „Kui Skandinaavia ja Saksamaa turud taastuvad ja majatehased tavapäraselt tööle hakkavad, siis mõjutab see kindlasti nii puidu kui laiemalt üldehitusmaterjalide nõudlust ja hindasid,“ lisas Kadaru.