Neljast majast kaks asuvad Tartu maantee ääres ja kaks Fahle piirkonna südames. Kõrghooned tulevad kaugemas tulevikus kvartali Peterburi tee äärsesse ossa. Fahle piirkonna arendaja Sven Mihailovi sõnul muudab nelja uue maja lisandumine kogu piirkonna ilmet oluliselt.

Fahle südames ootab renoveerimist ajalooline katlamaja koos korstnaga, mille otsa luuakse 40 ruutmeetri suurune klaaskupliga vaateplatvorm. „Katlamaja bürood asuvad mastaapses läbi korruste kõrguvas valgusküllases katla sisemuses. Katlast saab edasi liikuda punastest tellistest laotud korstna sisse, kus asub lift ja keerdtrepp, mis viib klaasist vaateplatvormile. Seda saab kasutada Tallinna erilisema koosolekuteruumina või väiksemate privaatsete sündmuste ja õhtusöökide korraldamiseks,“ kirjeldas Mihailov piirkonna uut vaatamisväärsust.

Fahle teine ehitamist ootav hoone on ühendatud Fahle Katlaga läbi maa-aluse galerii, kus sõitsid kunagi vagonetid ja vedasid põlevkivi ning sütt. Hoonel saab olema 2 maa alust ja 14 maa pealset korrust, millest kuuel alumisel korrusel hakkab asuma Fahle linnaku keskne ja suurim parkimismaja ning ülemistel korrustel Tallinna parimate vaadetega bürood. Hoone teeb eriliseks fassaadihaljastus ehk mitmekorruselised vertikaalsed taimeseinad.

Fausto katel

Fahle linnaku Tartu maantee poolses ääres käivitub juba sellel suvel Eesti esimese puitkonstruktsiooniga kõrghoone ehitus ja selle valmimisaeg on planeeritud 2026. aastasse. Kaheksakorruseline suurte haljastatud terrassidega unikaalse büroohoone ankurüürnikuks saab If Kindlustus. Vahetusse lähedusse kerkib arhitektuurikonkurssi võitnud 14-korruseline hoone „Portaal“, mille ehitus algab potentsiaalselt 2025. aastal ja valmib aastal 2028. Uued hooned moodustavad uue Tallinna värava Tartu suunalt südalinna sisenejatele.

„Alustame iga uue hoone ehitustöödega kohe, kui oleme leidnud sinna sobiva ankurüürniku. Fahle eripära on see, et me pakume suurtele ettevõtetele suuri pindu ja ehitame need välja just vastavalt nende vajadustele. Näeme, et ettevõtteid liigub äripindade turul ning paljud suured ettevõtted otsivad enda vajadustele paremini vastavaid A+ klassi büroosid. Tänapäeva kontorilt oodatakse energiatõhusust ja ökonoomsust. Kontori keskkond ja seda ümbritsev piirkond peab olema töötajatele atraktiivne ja pakkuma erilise disainiga puhkealadest ja mugavast parkimisest kuni lastehoiuni välja,“ rääkis Mihailov.