„Kaks ja pool aastat… Mõne jaoks liiga palju. Mõne jaoks liiga vähe. Minu jaoks väga raske, aga elumuutev kogemus, mida ei soovi sellisel kujul kellelegi,“ märgib Arvi Pink LinkedInis ja lisab, et koges tööst eemaloldud ajal väga palju toetust ja julgustust, seda ka inimestelt, kellega varemalt vaid põgusalt kokku oli puutunud.

„Alustan puhanuna ja puhtalt lehelt,“ märkis Pink postituses, mida on jaganud ka Ühinenud Kohtutäiturid ehk büroo, kuhu ta tööle naases. Tänaseks on selgunud, et justiitsministeerium eksis Pingi tagandamisel ning asja uuesti vaagides määras rikkumiste eest karistuseks hoopis rahatrahvi.

Liiga kõrged menetlustasud

Justiitsminister Maris Lauri tagandas Arvi Pingi kohtutäituri ametist ametitegevuses avastatud rikkumiste pärast. Distsiplinaarmenetluse käigus tuvastati nimelt, et Pink võttis võlgnikelt süstemaatiliselt ja õigusvastaselt täitemenetluse alustamise tasu rohkem, kui seadus seda toona ette nägi.

Arvi Pink talle süüks panduga ei nõustunud ning märkis toona Äripäevale, et menetluse alustamise tasude osas on reeglistik segane, kohtutäituril ongi õigus summat vastavalt nõude suurusele või teate kättetoimetamise kulule määrata, ning et ta on sellele probleemile ka ise tähelepanu juhtinud.